Nyheter

Familieskirennet Styggemannsløpet

Det er eventyrlige vinterforhold på Skrim akkurat nå, så alt ligger godt tilrette for en fantastisk utgave av Styggemannsløpet. Styggemannsløpet blir arrangert førstkommende søndag 25 februar 2018, for 34. gang!

Bli med på et koselig, tradisjonsrikt familieskirenn i fantastiske omgivelser! 

skrimvinter2018

Foto: Skrim i dag!

Denne oppfordringen kommer fra arrangøren, Efteløt IL. Rennet tilbyr to løyper i hyggelig terreng på Skrim; en kort på ca 2,5 km og en lang på ca 10 km, den såkalte Krokvannsrunden.
Ingen forhåndspåmelding er nødvendig, det er bare å møte opp mellom kl 10.00 – 12.00 ved p-plassen på Skrim S Omholtfjell, melde seg på og legge i vei innover i løypene. Påmeldingsavgiften er kr.100,- for voksen/barn og kr 250,- for familier. Du kan betale kontant eller med Vipps.
Det er ingen tidtaking i dette rennet. - Det er turopplevelsen, fellesskapet og gleden over å være i aktivitet som er kjernen i arrangementet, sier Runar Hvamb Hannevold i Efteløt IL. Han legger til at det er drikkestasjoner underveis i løypa og salg av vafler og kaffe i målområdet. Deltakerne kan kose seg underveis i løypa og nyte dagen, bare passe på å krysse målstreken innen kl 15 for å kvalifisere til premiering.
Gjennomføring av Styggemannsløpet gir utmerkelser i form av diplom eller merke. Dette blir for mange samleobjekter etter hvert.

Her kan du se kart over løypene.

FAKTAOPPLYSNINGER:
Innhold: Familieskirenn uten tidtaking. 2 løyper, 10 km og ca 2,5 km
Sted: Skrim-Omholtfjell 
Arrangør: Efteløt Idrettslag, EIL 
Start: kl 10.00-15.00
Adkomst: Følg skilting til Skrim fra Efteløt via Passebekk, Surliveien, Skrimveien (bomvei m/kort) til Skrim S

Skrim i vinter og snø!

 TAB3251
Skrim er kanskje et lite fjellområde, men har mye fjellvintervær likevel.
Tindrende sol fra skyfri himmel over et blidt landskap den ene dagen og røff snøføyke og tett snødrev i en verden av hvitt-og-grått den neste.
Snø i massevis er det over alt nå - og mer underveis.
Godt det snart er vinterferie - dette må nytes og brukes!
Forberedelsene er i gang, det kjøres skiløyper og brøytes veier og det ser bra ut.
Styggemannsløpet forberedes for neste helg, se arrangør-info her.

Velkommen til fjells, god vinterferiestart til noen og god Skrim-helg til alle!

Utfordrende kjøreforhold på Skrim

De kommende 24 – 48 timene regner vi med at det vil være krevende forhold når man skal opp på fjellet. I den anledning anbefaler vi alle besøkende å være godt skodd med gode vinterdekk og biler som egner seg for krevende kjøreforhold vinterstid. Våre brøytemannskaper vil arbeide på spreng for at veiene skal være i best mulig stand, men med 12-13 m/s og nedbør vil dette være en krevende oppgave.

Følg forøvrig med på værvarselet

Mange løypemuligheter!

 TAB3215
Det er mange mulige løypevalg denne helgen.
Rikelig med snø og mer skal det bli, mildt vær og godt å være ute. Kanskje unntatt utover lørdagen da det skal friskne til med vind.
Det meldes om oppkjøring av hele løypenettet på Skrim før helgen. Se Skisporet.no for den ferskeste statusen og nyt alle mulighetene!

Og rett i nærheten, i den gamle gruvebyen Kongsberg, er det også løyper å velge denne helgen, i det kulturelle landskapet. Det er Glogerfestspill i byen, så sjekk grønn, rød og svart løype. Og barnas løypevalg vil kanskje være MiniGloger på lørdag og aking resten av helgen?

Uansett valg - God vinterhelg!

 5a5aecaea74fd37232653ec0b4d5f39030288be2

Hvitt, hvitt og litt rødt og blått!

 TAB3199
En magisk vinterhelg står for døra på Skrim. 
Så mye snø! 
Opplev det, nyt det og la deg gledes ved all aktivitet snøen inviterer til. Enten skiene var nye til jul eller det er de gode, gamle favorittskiene som venter på sesongens første stevnemøte - Nå er tiden her! Lange, perfekte løyper snor seg innover i det vidunderlige postkortlandskapet.
Gå langt, gå kort, bygg snøhule, prøv akebakken - Det viktigste er at du gleder deg over årstiden, naturen, den friske luften, stillhet eller litt mer menneskemylder -
Du finner det på Skrim!

Søndag 21. januar feirer Turistforeningen DNT sitt 150 års jubileum. Samtidig er dette den etablerte Kom deg ut-dagen, Norges nasjonale turdag. På TOTs hytte Darrebu gjøres det stas på besøkende turvenner denne dagen, med salg av vafler og kaffe/saft.
På Skrim kan du også lage din egen feiring av tur-jubilanten. Alene eller sammen med "naboen". Snøen og naturgleden samler oss.
Så kom deg ut, du også!

God snø-helg!

 

  

Godt nytt Skrim-år!

rsz 3img 6091
Med full fart i akebakken på Skrim S ønskes alle Skrim-ere, gamle og nye, et godt nytt år!
Måtte det nye året by på mange flotte friluftsopplevelser, narturstemninger, frihetsfølelse på aleneturer og glede i sosiale møteplasser - i løype, langs sti og på is og vann.

 

 

 

Kom vintereventyr!

 TAB3247

Ferske, perfekte skispor gjennom stille vinterskog. Sjarmerende skøyteis på blanke tjern. Vintergleden er etterlengtet ferskvare og første, eksklusive smak kan nå nytes på Skrim.  
Forventning og fryd hører årstiden til og det er nydelig når naturen kler seg i hvitt. Vi krysser fingre for at det bare vil vare og vare. Der bak i hukommelsen et sted finnes bildene fra alle de fine vinteropplevelsene i tidligere sesonger. Nå ønsker vi å hente disse frem igjen - og ta mange nye.

På Skrim venter vinternaturgleden.

God Skrim-helg!

Alle bommer i drift

skrimbomPå Skrim er vi så heldige å ha kortreist service av alle automatiske veibommer. Og etter en periode med forskjellige utfordringer på både helt nye og litt eldre bommer, har Svein-Arne Isachsen, avdelingsleder for automatikk i firmaet Allsikring AS, nå satt alle i drift igjen. Feilsøking, oppretting, utskifting av deler og antenneforsterking er blant oppgavene som nå er utført. Svein-Arne er selv hytteeier og entusiastisk Skrim-er og det er flott å ha kompetansen til stede på denne måten.

skrimfoot