Nyheter

Miljøtiltak på Skrim

SVA webI disse dager distribueres en folder fra Skrim vann & Avløp til hytteeiere på Skrim. Fokus er på miljøet her på Skrim, og vi håper at mange tar steget og ser dette som en god investering både i komfort, økonomi og for miljøet.
Ta en titt på folderen HER
Meld din interesse HER

Langtur over Skrim via Styggemann

utsikt styggemann

Utsikten fra Styggemann mot Ivarsbu.

Redaksjonen har kommet over en flott artikkel om en tur fra Nordagutu til Efteløt over Skrim. Vi viderebringer denne selvsagt som inspirasjon til ivrige fjellfolk. At turen lar seg gjennomføre ved hjelp av kollektivtilbud både til start og fra ankomst er et stort pluss, da det letter bil-logistikk betraktelig. Les artikkelen om turen HER.

Rapport fra fjellet!

En utskremt fra redaksjonen tok i forrige uke turen fra Darrebu til Styggemannshytta og tilbake, for å sjekke ut forholdene på fjellet. Følgende kan rapporteres:
Føret er stort sett rimelig tørt og fint, og der hvor det er noe fukt og myrterreng har turistforeningen gjort en kjempejobb med å legge ut klopper. Allikevel anbefales det godt skotøy om du planlegger en tur i terrenget.
Den smått fuktige våren har ført til at det spirer og gror godt på fjellet, se bildene fra turen under.

Les mer: Rapport fra fjellet!

Det snør på Skrim!

I dag onsdag har det kommet over 10cm nysnø på Skrim. Vi venter minst like mye i løpet av dagen, og kjøreforholdene er svært utfordrende. Det vil bli brøytet i begrenset utstrekning, fordi brøytingen vil ødelegge mye av grusveiene. Siden det jo tross alt er vår vil forhåpentligvis snøen forsvinne relativt raskt. Om du skal opp på fjellet i dag eller i morgen er det et must å være godt skodd med vinterdekk. Det vil det sannsynligvis være behov for til helgen også. Du kan følge situasjonen på fjellet via våre webkamera, og værvarselet for Skrim på YR.

Vi venter mye snø og utfordrende kjøreforhold denne helgen

Den siste uken har det kommet ca 30cm med snø på Skrim. Denne helgen er det ventet tett på en halv meter med nysnø. Det ser imidlertid ut til at all denne snøen skal komme natt til lørdag, og resten av helgen er det meldt flott vær.

Det vil ikke bli kjørt løyper i helgen, og det vil garantert være utfordrende kjøreforhold på fjellet. Vi anbefaler derfor alle som har tenkt seg opp på fjellet om å være godt forberedt.

Her er timesvarselet for Skrim.

Påskestart!

 TAB9237

Velg Skrim!
Dette er den klare før-påske-oppfordringen, enten du nå er vinter- eller vårmenneske.
På denne tiden i kalenderen er det fort gjort å velge bort fjellet, når mye annet frister ved sjø og i by.
På Skrim slipper du å velge årstid - der finnes nå den fine overgangen som kalles vårvinter; begge deler i ett! Sola har fått bedre tak, dagene er blitt mye lysere. Snøens friskhet preger fortsatt lufta og omgivelsene, men umiskjennelig innslag av travel start i naturen treffer også sansene. Det er lett å ferdes i terrenget, mulighetene er fortsatt gode for ski, og for truger er det ideelt.

Påsketid er sosial tradisjonstid for mange. Felles opplevelser og andre møteplasser enn ellers. Leik og konkurranser, turglede og ivrig innsats i sporet eller bakken, sjarmerende leirplasser og bålkos langs løypa innover ved Krokvann og andre steder, lukten av solkrem, kakao og pølser ujevnt stekt på bål. Spennende også å ta noen nye retninger innover i terrenget, ferdes stillere og kanskje få øye på noe av det rike fuglelivet vi har på Skrim.

Mulighetene og de gode opplevelsene ligger der i det vennlige og allsidige terrenget.
.
God tur og god Skrim-påske!

Vårvinter på Skrim

 TAB6968 69 70 71 72
Vinter med skiføre eller vår med vennligere utetemperaturer?
På fjellet er ikke valget enten/eller på denne tiden, det er ja takk til begge deler.
Vårvinteren er fjellets egen årstid, med kjølige netter og varme dager. Varme i solveggen, lengre dager, et annet lys - og fortsatt godt skiføre!
Det gir en spesiell følelse å ta turen fra lavlandet, der småsko og og gatefeiing har gjort sitt inntog, til fjellet der lufta fortsatt har snøfrisk edge. Senere reiser man motsatt vei, og fjellets friskhet følger med inn i hverdagens omgivelser.
Godt vi har Skrim, for kortreiste vårvinteropplevelser!

Løypemeldinger og værmeldinger varsler godt for helgen.
Resten ordner vi selv - fjell er frihet.

God Skrim-helg!

"Hu hei, kor er det vel friskt og lett.."

 TAB6953 4 5 6 Edit

.... Oppå fjellet, oppå fjellet!"
Det er luftig på Skrim om dagen. Vinden rusker og river i det snøkledde landskapet og varsler vår "rundt neste sving".
Sola har også begynt å få tak, vær og føre veksler gjennom døgnet - det begynner å ligne god, gammeldags påskestemning. Og senest ifjor var det jo faktisk påske på denne tiden.
Så ta gjerne turen til Skrim i helga og nyt litt påskestemning på forskudd!
Nykjørte skiløyper venter den som kjenner dragning mot mål innover i terrenget og som vil føre flere kilometer på kortet denne sesongen.  
Eller hva med å finne en lun plass i sola til seg selv og sitt selskap, nyte utsikten og friheten i det vennlige fjellet, få tenkt noen av de lange tankene det ellers blir for lite tid til, og møte oppkvikket til kveldskosen på hytta. 
En avstikker til turmål i Skrims nære nabolag er heller ikke å forakte. Kongsberg og Omegns Turistforening frister denne helga med trugetur til Knutetoppen, det markante byfjellet på toppen av sølvgruveområdet i Kongsberg. Fin mulighet til nærmere kikk på utsikten fra vårt område.
Og på lørdagskvelden er det dans på Landsbypuben i Hvittingfoss..

God Skrim-helg!

Vinterstemning sikres på Skrim

 TAB6938
Etter mange fine vinterferiedager og vellykket Styggemannsløp sist helg har det kommet mere snø på Skrim - og enda mer er i vente nå til helgen.
Vinterstemning og skiføre sikres!
Kanskje frister det å snu skituppene i en ny retning? Vi kan anbefale en kikk innom våre vinterkart for oversikt over skiløypene i området og Skisporet.no gir oppdatert info om kjørte løyper (søk på Skrim). Spesielt for denne helgen kjøres løypene til Skrimløpet på søndag. Dette er Tønsberg og Omegn Turistforenings tradisjonsrike familieskirenn, som i år kobles sammen med jubileumsmarkering for turisthytta Darrebu til en koselig, komplett søndagsopplevelse for små og store friskuser. 
Er skia "på verksted" eller trenger en hvil? Ta en tur på Marken i Kongsberg by! Dette arrangementet har eldgamle tradisjoner som fortsatt "sitter i veggene" i den gamle bergstaden. Sjekk programmet her.
I Hvittingfoss, nærmeste sentrum fra Skrim, frister Landsbypuben med pizzahelg. Passer både for skihelter og markenstravere.
Uansett hva helgeprogrammet blir, ønsker vi

God Skrim-helg!

skrimfoot