Omholtfjell fiskelag

Fiske skrimBakgrunn: På grunn av sur nedbør ble alle vann på Skrim tomme for fisk tidlig på sekstitallet.  Dette ville noen av grunneierne prøve og gjøre noe med. I 1985-86 ble Omholfjell Fiskelag dannet.
Det var kalk som måtte til. Midler til kalk ble bevilget fra fylkesmannen i Buskerud. En stor gjeng ble samlet til dugnad utpå vinteren. Kalken ble fraktet inn på fjellet med hjelp av bandvogner fra forsvaret. Kalken ble deretter spredd ut på isen med snøscootere ca. 25 tonn. Dette pågikk hver vinter frem til 1994. Da ble det meste av kalken spredd ut med helikopter. Første høsten fløy de ut 145 tonn. Samme kvantum ble spredd ut i mange påfølgende år. I dag er vi nede i ca. 30 tonn årlig (såkalt vedlikeholds kalking). Fiskelaget har 21 vann som vi disponerer og kultiverer. Utsetting av fisk de første årene var et økonomisk løft. Det ble satt ut ca. 30ooo settefisk, (mye bæring i ryggsekk). Nå blir det satt ut 4-500 hvert år i vanna som ikke har gytebekker.
Fiskekort kan kjøpes i våre kasser ved Skrimveien og Digerhaugveien, eller ved hjelp av VIPS. Ved bruk av VIPS, benutt VIPS-kode: 115833 Priser: Kr 40- døgnkort, Kr 200.- sesongkort.
Omholtfjell Fiskelag er registrert i Brønnøysund.  Kontaktperson: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. Passebekkveien 475, 3648 Passebekk.  Mobil: 90629694.

 Kalking skrim1

Kalking skrim2

Turmuligheter:

Hos oss vil du finne et rikt utvalg av turmuligheter i urørt natur, sommer som vinter. Vi tror at 100% autentiske møter med natur og dyreliv er opphavet til de rikeste opplevelsene, og setter de største sporene. Det er opp til den enkelte å nyte naturen slik den er, noe som er opphavet til vår enkle oppsummerende setning: What you see is what you get.

Fasiliteter:

Våre fremste fasiliteter er flott turterreng, vakker natur og naturens stillhet og ro eller perfekt avkobling om du vil. Hos oss finner du hverken heisanlegg, leilighetskomplekser eller dagligvarebutikk med kjøpesenter og shoppingmuligheter. Vi tror at andre destinasjoner ivaretar dette behovet for de som ønsker det.

Finn veien på Skrim

skrimfoot