Handel og folkeliv

Handelv og folkeliv

For å komme til Skrim må du passere Sandsværbygda og Lågendalen. Dalen er preget av tradisjonelt norsk landbrukslandskap, og er ikke et utpreget kommersielt handelsområde. Det finnes imidlertid noen spennende handelsmuligheter her:

Loppemarked
Det arrangeres loppemarked hver vår(april/mai) i Passebekk sanitetshus (Passebekkveien 565) av Passebekk sanitetsforening. Passebekk ligger 10 minutter med bil ned fra Skrim.

loppemarked passebekk

Gårdsbutikk
Nystad Gårdsutsalg. Et lite men meget trivelig gårdsutsalg som tilbyr kortreist mat, håndverksprodukter og interiør. Gårdsutsalget ligger i Efteløt, 15 min kjøring fra Skrim. http://www.hanen.no/bedrift/582

nystad gaardsutsalg
Hvittingfossmarken
Marked med salgsboder, tivoli , fest  og underholdning. Hvittingfossmarken arrangeres siste helgen i august hvert år www.facebook.com/Hvittingfossmarken Hvittingfoss ligger snaut 20 minutters kjøring fra Skrim.

Kongsberg vinterfestival
Over en hel uke med vinterglede, vinteraktiviteter, tivoli, markensboder, kappleik mm. siste uka i februar hvert år. Tradisjonsrike Kongsbergmarken er en del av vinterfestivalen. Kongsbergmarken har lange tradisjoner – helt tilbake til de første driftsårene ved Kongsberg Sølvverk på begynnelsen av 1600-tallet. Her møttes by og land, her ble varer og kulturinntrykk utvekslet. Handel og håndverk har vært sentrale elementer i Kongsbergmarken i alle år, og er det fortsatt. Hester, kniver og klokker var av de gjenstandene som ofte byttet eier på marken i gamle dager. Og honningkakene fra Kongsbergmarken var berømte! Senere har ulike kulturformer som konserter og kappleik vokst fram og blitt faste innslag på marken. Tivoli og annen underholdning har også i mange år vært naturlige attraksjoner under markensdagene.
Kongsberg vinterfestival på Facebook: https://www.facebook.com/KongsbergVinterfestival

skrimfoot