Sykkel

Sykling på Skrim

Symboler sykling Skrim

Sykkelmulighetene på Skrim og i nærliggende områder er mange og varierte. Det finnes turer som passer for både turglade hyttefolk og ihuga mosjonister, og vi i redaksjonen har startet et omfattende arbeide for å kartlegge og publisere sykkelmulighetene med utgangspunkt fra Skrim.

Vi håper dette vil bidra til å gjøre syklingen i distriktet enklere å oppdage, for når sant skal sies så er mulighetene mange og kvaliteten på syklingen fabelaktig! Vår oppfordring til deg er å teste mulighetene og samtidig oppdage nye sider ved området. Her er turene vi tidligere har presentert:

Ivarsbu
Dette er en lett tur som også er fin å kombinere med sykkel.  Totalt er den 11 km. Det er stort sett vei/traktorvei fra Skrim syd Parkeringen via Vesle Stølevann til Ivarsbu. Derfra går det merket sti tilbake til veien til Seterknatten via Svarttjern. Fra veien til Seterknatten følges veiene tilbake til Parkeringen Skrim syd.
Vindoren
Denne turen er ca 9 km t/r  Halve turen er etter skogsbilvei. Turen kan derfor godt kombineres med sykkel. For turbeskrivelse se fotturer.
Mykle
Det er svært mange syklemuligheter sør for hyttefeltene. En mulig adkomst til dette veinettet er ved å sykle Veleliveien til enden -  følge traktorveien videre mot Store Velen og derfra følge fiskesti på nordsiden av vannet ca 1500 meter til nytt veianlegg. Derfra er det ubegrensede muligheter. Hjem igjen kan man evt. sykle via Grorud over til Surliveien.

sykkel

Din tur?
Vi tror at den eventyrlystne kan finne mange flere muligheter i terrenget på Skrim. Om du finner en fin tur du vil anbefale, ta gjerne kontakt med oss på: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

landeveissykling
Landeveissykling

Lågendalen er et eldorado for sykling på landeveien, særlig de mange sideveiene byr på lite trafikk og mange forskjellige muligheter. Spesielt for de som foretrekker småkupert terreng byr dalen på mange flotte turmuligheter, og det er mulig å sykle fra Kongsberg, via Heistadmoen og helt ned til Larvik omtrent utelukkende på mindre traffikerte sideveier.

Vi arbeider med å utarbeide sykkelturer med utgangspunkt fra Skrim, les mer her.

Vær og fjellvett

Vis respekt og ta hensyn til vær og føreforhold. På Skrim befinner du deg i et fjellområde, og man gjør lurt i å ta de nødvendige forhåndsregler for å ferdes i fjellterreng. Man kommer langt med litt sunt folkevett, eller fjellvettreglene om man vil. Været kan nemlig skifte fort i fjellet. Når det er sagt så er det vel fint lite som kan måle seg med fjellopplevelser i skikkelig godvær, sommer som vinter.

skrimfoot