Nyheter

Turorientering i år også!

Fra fjorårets utsetting av poster
Turorientering er en flott måte å oppdage Skrim på om du ikke kjenner stedet fra før, så ikke nøl med å ta turen!

Fjorårets slager på Skrim var turorienteringen, og i år er turorienteringen tilbake! Det er satt ut totalt 20 poster i området vårt, og det lages en egen konvolutt med O-kart for Skrim. Postene er allerede på plass, og vil være det frem til 27. september. Mer info om turorienteringen finner du her.

promo orienteringskart skrim

Til hyttefolket på Skrim

Vi videreformidler budskapet til Kari Anne Sand, ordfører i Kongsberg:

Kjære hyttefolk på Skrim.
Som ordfører i Kongsberg ber jeg de av dere som er hjemmehørende i andre kommuner om å avslutte oppholdet på hytta inntil smittesituasjonen rundt corona-pandemien er mer avklart.
Dette av hensyn både til deres helse og til andre sin helse. Se gjerne på dette som en del av ditt bidrag til den nasjonale dugnaden det er å følge de råd som helsedirektoratet har gitt for at vi skal kunne begrense smitten.
Takk💛

Rekordtidlig løypekjøring

Løypekjøring

All nedbøren som har kommet som regn i lavlandet har kommet i fast form oppe på fjellet, og snødybden er nå 35-45cm. Det betyr at løypemannskapene har fraktet løypemaskinen opp på fjellet, og vil kjøre løyper i løpet av dagen i dag (fredag). Akkurat hva som blir sporsatt er selvfølgelig usikkert, men det vil bli kjørt i Veleliveien + veien mot Støle. Hvor mye man rekker, og hva som eventuelt blir sporsatt ut over Veleliveien og veien mot Støle vil bli løpende vurdert av løypemannskapene. Hovedbudskapet er imidlertid at det vil bli skispor på Skrim denne helgen, og det er rekordtidlig! Så lenge gutta har drevet med løypekjøring har de aldri vært i gang så tidlig som i år. Vi tolker det som et tegn på at denne vinteren vil bli flott for skientusiater med hytte på Skrim!

Det betyr også at om du planlegger tur på fjellet denne helgen bør du være skodd for skikkelige vinterforhold. Oppdatering på løypekjøringen finner du HER. Snømengden kan du undersøke via våre webkameraer. Værmeldingen viser også mer nedbør i fast form både i løpet av helgen, og ut over neste uke.

Med dette ønsker vi alle Skrim entusiaster en riktig god og snørik helg.

Nå kommer den kalde fine tia!

Vinterbilde fra Skrim

Vi vet ikke om det kommer til å vare, men vi vet at det er meldt snø i helgen! Vi vet også at det er meldt temperaturer under null en lengre periode i etterkant, så vi våger påstanden om at nå er den kalde fine tia her. Derfor anbefaler vi alle som har tenkt seg på fjellet i helgen å sørge for å være fornuftig skodd (vinterdekk) og forberedt på temperaturer under null. Sjekk også ut langtidsvarselet til YR.

Vi gleder oss over at vinteren ser ut til å banke på døra, ha en flott skrimhelg alle sammen!

OPPDATERT: Pga. værsituasjonen vil turorienteringen bli tatt ned i dag (lørdag 2/11). Vi håper alle har hatt stor glede av turorienteringen i år også.

Sesongens første snø!

Den første snøen i seongen 2019-20

Som det fremgår av artikkelbildet som er sakset fra vårt webkamera har sesongens første snø ankommet Skrim. Slik vi tolker langtidsvarselet til Yr vil snøen bli liggende over helgen, og i følge samme varsel vil det være muligheter for mer snø i løpet av uka. Kanskje blir det tidlig skiføre i år?

Norgesmesterskapet i orientering stafett

Målgang vinnerlaget for kvinner

Søndag var siste dag av norgensmesterskapet i orientering, og atter en gang flyttet organisasjonen seg opp til oss her på Skrim. Det skulle bli en minneverdig dag av flere grunner. Været skulle få lov til å prege arrangementet på både godt og vondt. Det var nemlig et fantastisk nydelig klarvær, men det var akkompagnert at et kraftig vindvær. Vindværet ga utfordringer til mange av de oppsatte teltene på arenaen, og et av teltene blåste overende i et av de mange og kraftige vindkastene. Arrangøren viste imidlertid handlekraft, og improviserte frem kioskløsning uten bruk av telt. Heldigvvis medførte ikke vindæret noen alvorlige skader.

Det var stafett som sto på agendaen søndag, og vi fikk bivåne to store startfelt som strøk ut i skogen. Arrangøren hadde som tidligere nevnt et flott speakertjeneste som gjorde det mulig for oss som ikke var 100% innvidde å følge med. I tillegg hadde arrangøren plassert poster nær arenaen, og det var også mulig å se løperne ute i terrenget fra arenaen. Vi har samlet noen inntrykk fra dagen i galleriet under.

Arrangementet på Skrim markerte også slutten på norgesmesterskapet, og vi ønsker å gratulere arrangøren med et vel gjennomført arrangement som vi hadde stor glede av å følge nært.

View the embedded image gallery online at:
https://visitskrim.no/index.php/no/nyheter#sigProId2f47ff7b15

skrimfoot