Nyheter

NATURLIG STØTTE TIL STØTTEMARSJ FOR NATUREN!

vindmoelle 1

Deler av Skrim og naboområder i grensetraktene Buskerud-Vestfold-Telemark, befinner seg innenfor det som nylig er pekt ut som "godt egnet" areal til utbygging av vindkraftindustri. 

Det er en utredning gjort av NVE på bestilling fra Olje- og energidepartementet som er kommet fram til denne - for mange overraskende - konklusjonen. Utredningen finner du her. På side 194 kommer du rett til omtalen av vårt område slik det er avgrenset foreløpig - merk at området også kan utvides/endres.
Man kan tenke at dette forslaget må bero på manglende informasjon om hva området er, hva som finnes der av verdier og hva det betyr for folk. Mange stemmer har allerede hevet seg for å påpeke disse verdiene. Blant dem er DnT, Turistforeningen med sine lokallag. De arrangerer søndag 12. mai en støttemarsj for dette standpunktet og for naturen. Støttemarsjen går fra Vindfjelltunet til Nordgardssetra, den starter på Vindfjelltunet kl. 10.00 og avsluttes samme sted kl. 14.00. 
For mer info om arrangementet, klikk deg inn her.

VisitSkrim støtter helhjertet opp om dette initiativet og vi oppfordrer selvsagt alle natur- og friluftsinteresserte, alle Skrim-ere, til å slutte opp om støttemarsjen.

God Skrim-helg! Skrim i Ferrytales

Forsiden av Ferrytales

Det gleder oss at interessen for Skrim er stadig økende. Denne gangen er Skrim profilert av magasinet Ferrytales, som er magasinet til Bastøfergen. Vi har gleden av å figurere på forsiden av magasinet, samt omtale i fyldig artikkel inne i magasinet. Vi ser stadig tegn til at flere og flere «oppdager» Skrim som det fantastiske og kortreiste fjellområdet som det faktisk er. Magasinet er selvfølgelig tilgjengelig elektronisk, og du kan bla i det HER.

Alle bildene i artikkelen samt forsiden er levert av vår «Husfotograf», Tom Atle Bordevik

Påskestemning i fjellet

Påskestemning på fjellet

Vi kan vel først som sist oppsummere med at vinteren i år er av det varierte slaget. Etter å ha hatt full vinter så minner temperaturer og føreforhold mer om påske enn om midten av februar. Været er jo som det er, og med helgens værutsikter anbefaler vi at det pakkes ned, Appelsin, Kvikklunsj, solkrem, solbriller og klister. Det er nemlig meldt varmegrader og lettskyet værtype hele helgen. Noen kuldegrader skal visst snike seg inn natt til søndag, ellers temperaturer trygt over på plussiden.

Løypemannskapene forbereder seg på å kjøre hele løypenettet på fredag, for deretter å holde beredskapen gjennom helgen, og ikke minst utover i uka. Hold deg orientert om status på Skisporet

Selv om været er uvant så tror vi at fjellet kan varte opp med fabelaktige opplevelser i helgen, så velkommen skal dere være alle som en!

Fjellhilsen fra Skrim

Vidunderlige, hvite vintertid

 TAB3199

Snømengden og "akkurat passe" med kuldegrader, viser at nå er sesongen for vinterglede virkelig her.
Spenn på deg skia og legg ut i løypene!, er vår oppfordring. Hele løypenettet er aktivt nå. 

Fersk løypemelding gir følgende informasjon:

Det er nå skikkelig vinter på fjellet, og forrige helg ble så å si hele løypenettet kjørt av løypemannskapene, som gjorde en fabelaktig jobb. Mye tyder på at den kommende helgen vil by på lignende forhold, selv om langtidsvarselet fra Yr.no viser varmere temperaturer. 
Løypemannskapene har planlagt å kjøre hele løypenettet på fredag, for deretter å drive vedlikeholdskjøring gjennom helgen etter behov. Det ser i skrivende stund ut til at det vil komme nedbør natt til lørdag, og en ny omgang med nedbør på lørdag ettermiddag. Dette kan endre seg, og værmeldingen har blitt justert jevnlig av meteorologene den siste tiden. Du kan uansett følge status på løypenettet via Skisporet.
Alle Skrimentusiaster ønskes herved en riktig flott Skrim-helg!

 

 

 

Oppdatering løypekjøring

Skjermdump fra Skisporet

Kort oppdatering fra løypemannskapene:
I dag har løypemannskapene kjørt fra slutten av Veleliveien og over til løypene i Vindfjellområdet. Det rapporteres om litt snaut med snø i terrenget, men gevinsten av tilknytningen til Vindfjelløypene gjør det nå mulig å få seg en skikkelig langtur i helgen!

Perfekte forhold for den eventyrlystne!

Skrimfjell i vinterprakt

De store snømengdene lar vente på seg, men det er imidlertid kommet tilstrekkelig med snø for den eventyrlystne til å vandre utenfor oppgåtte spor og på uoppdagede stier. Været den siste perioden har nemlig lagt godt til rette for denne typen eventyr, da det ligger en hard såle med snø i bunnen, som er dekket av et lag med nysnø. Hvis du ikke er avhengig av trikkeskinner, men heller vil utforske og oppdage er tidspunktet for den slags optimalt nå. Spesielt med tanke på værmeldingen for helgen som melder om kaldt og klart vintervær.
Vi ønsker alle våre følgere en riktig god helg, og oppfordrer dere til å reise ut på oppdagelsesferd i fjellet.

Juleglede, Skrimglede!

 TAB3109

Jula 2018 leveres med måneskinnsglitter på snøkledd landskap på Skrim - det er bare helt nydelig!
Her kan det feires og festes og ferieres, og her kan naturen nytes.

Snøen innbyr til aktivitet. Skiløpere kan nå i inngangen til juledagene glede seg over løype fra Digerhaugmyra til Vesle Støle, og i romjula også nedover langs indre del av Veleliveien. Samtidig vil det mot nyttår bli tråkking med skuter i Krokvannsrunden. Der vil det deretter også bli kjøring med løypemaskin så snart det blir laglig. Og med et skikkelig snøfall til - så er vi i gang med full pakke av løyper og turglede!

Riktig god jul fra Skrim!

Værstasjon ute av drift

Vår værstasjon er for øyeblikket ute av drift. Det arbeides imidlertid for å få den opp igjen så snart som mulig. I mellom tiden beklager vi driftsoppholdet.

NM i Orientering på Skrim

Det blir nok ingen slakk løype for NM deltakerne

Orienteringslaget Tønsberg og omegn (OTO) skal arrangere NM i orientering 12. til 15. september 2019. Løpene skal foregå på Tjøme og Skrim. Skrim får dermed æren av å være vertskap for deler av norgesmesterskapet i orientering i 2019! Vi i visitskrim har vært klar over dette en god stund allerede, men på oppfordring fra arrangøren har vi ventet med å publisere nyheten frem til nå.

Arrangementet begynner torsdag 12. september med langdistanse på Skrim hvor Norges beste orienteringsløpere vil delta. Her skal det deles ut kongepokal, både i dame- og herreklassen.
Fredag 13. og lørdag 14. september vil arrangementet flyttes til Tjøme, men vi er tilbake på Skrim søndag 15. september med spennende stafetter.

De som ønsker flere detaljer om arrangementet så kan dere besøke arrangementsidene HER. Vi kommer til å følge opp løpende i tospann med arrangøren, men vi gleder oss masse allerede!

skrimfoot