Omholtfjell fiskelag

Omholtfjell fiskelag

Fiske skrimBakgrunn: På grunn av sur nedbør ble alle vann på Skrim tomme for fisk tidlig på sekstitallet.  Dette ville noen av grunneierne prøve og gjøre noe med. I 1985-86 ble Omholfjell Fiskelag dannet.
Det var kalk som måtte til. Midler til kalk ble bevilget fra fylkesmannen i Buskerud. En stor gjeng ble samlet til dugnad utpå vinteren. Kalken ble fraktet inn på fjellet med hjelp av bandvogner fra forsvaret. Kalken ble deretter spredd ut på isen med snøscootere ca. 25 tonn. Dette pågikk hver vinter frem til 1994. Da ble det meste av kalken spredd ut med helikopter. Første høsten fløy de ut 145 tonn. Samme kvantum ble spredd ut i mange påfølgende år. I dag er vi nede i ca. 30 tonn årlig (såkalt vedlikeholdskalking). Fiskelaget har 21 vann som vi disponerer og kultiverer. Utsetting av fisk de første årene var et økonomisk løft. Det ble satt ut ca. 30ooo settefisk, (mye bæring i ryggsekk). Nå blir det satt ut 4-500 hvert år i vanna som ikke har gytebekker.
Fiskekort kan kjøpes i våre kasser ved Skrimveien og Digerhaugveien, eller på VIPPS. Vipps-kode:115833. Priser: Kr 50- døgnkort, Kr 300.- sesongkort.
Omholtfjell Fiskelag er registrert i Brønnøysund.  Kontaktperson: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. Passebekkveien 475, 3648 Passebekk.  Mobil: 90629694.

OBS: Det vil pågå kalking av fiskevannene på Skrimfjell i uke 28-29

 Kalking skrim1

Kalking skrim2

skrimfoot