Handel og folkeliv

Handel og folkeliv

For å komme til Skrim må du passere Sandsværbygda og Lågendalen. Dalen er preget av tradisjonelt norsk landbrukslandskap, og er ikke et utpreget kommersielt handelsområde. Det finnes imidlertid noen spennende handelsmuligheter her:

Loppemarked
Det arrangeres loppemarked hver vår(april/mai) i Passebekk sanitetshus (Passebekkveien 565) av Passebekk sanitetsforening. Passebekk ligger 10 minutter med bil ned fra Skrim.
I 2019 blir det loppemarked 26.mai :-)

loppemarked passebekk

Gårdsbutikk
Nystad Gårdsutsalg. Et lite men meget trivelig gårdsutsalg som tilbyr kortreist mat, håndverksprodukter og interiør. Gårdsutsalget ligger i Efteløt, 15 min kjøring fra Skrim. http://www.hanen.no/bedrift/582

nystad gaardsutsalg
Hvittingfossmarken
Marked med salgsboder, tivoli , fest  og underholdning. Hvittingfossmarken arrangeres siste helgen i august hvert år www.facebook.com/Hvittingfossmarken Hvittingfoss ligger snaut 20 minutters kjøring fra Skrim.

Kongsberg vinterfestival
Over en hel uke med vinterglede, vinteraktiviteter, tivoli, markensboder, kappleik mm. siste uka i februar hvert år. Tradisjonsrike Kongsbergmarken er en del av vinterfestivalen. Kongsbergmarken har lange tradisjoner – helt tilbake til de første driftsårene ved Kongsberg Sølvverk på begynnelsen av 1600-tallet. Her møttes by og land, her ble varer og kulturinntrykk utvekslet. Handel og håndverk har vært sentrale elementer i Kongsbergmarken i alle år, og er det fortsatt. Hester, kniver og klokker var av de gjenstandene som ofte byttet eier på marken i gamle dager. Og honningkakene fra Kongsbergmarken var berømte! Senere har ulike kulturformer som konserter og kappleik vokst fram og blitt faste innslag på marken. Tivoli og annen underholdning har også i mange år vært naturlige attraksjoner under markensdagene.
Kongsberg vinterfestival på Facebook: https://www.facebook.com/KongsbergVinterfestival

skrimfoot