Nyheter

Pinseløpet 4-6 juni

Pinseløpet

Kongsberg o-lag og Orienteringslaget Tønsberg og omegn (OTO) skal i år arrangere pinseløpene på Skrim 4. – 6. juni. Her er litt info om arrangementet fra dem:

Arena for løpene vil være søndre del av Skrim utfartsparkering sør. Målgang vil være på arena. Der vil vi også ha salg av mat, drikke og andre godsaker. I tillegg vil Runes o-utstyr være på arena med salg av sportsutstyr.
Løpene vil være i hyttebyen og i områdene sørover fra utfartsparkeringen med løyper for alle klasser lørdag, søndag og mandag. I tillegg vil det mandag være arrangeres en ungdomsstafett for de i alderen 11-16 år.
Når det gjelder passering av bom nede ved Surliveien vil den være åpen noen timer hver dag. Betaling av bomavgift vil da skje oppe på parkeringsplassen og i kiosken. Vi håper alle de som vanligvis betaler i bommen nede kommer og betaler. De vil da få utlevert et bevis på at de har betalt.
Hvis noen har lyst til å prøve seg i en av o-løypene, vil det være mulig ved å henvende seg i info-teltet på arena.

Ta også en titt på den offisielle innbydelsen.

Skrimkiosken i påsken

Påskebutikk i Skrimkiosken

Skrimkiosken åpner døren til en opplevelsesrik påskebutikk!
Unike håndverksprodukter og påskestemning i hver krok og på hver hylle.
Noen «travere» som vi etter hvert vet faller i smak hos Skrim-folket, blant annet aprikosekake, lågendalshonning, kantefølflak, steinmalt mel, Eiker-ost, sjokolader fra Jentene på Tunet og leskende drikker fra flere småprodusenter.
Og så er hjortekarbonadene fra Wåla Hjort tilbake 😊 - smakfull frokost/lunsj/middag innen rekkevidde.

Les mer: Skrimkiosken i påsken

Superenkel påskehandel

Spar Hvittingfoss

Påsken nærmer seg, og vi i VisitSkrim ønsker å legge forholdene til rette med tanke på at hyttefolket skal få mest mulig ut av oppholdet sitt på fjellet. Vi har derfor tatt initiativ til et samarbeid med Spar Hvittingfoss, hvor vi tilbyr bestilling av et utvalg av varer via vårt bestillingsskjema. Du velger selv hentested, enten Skrimkiosken på hovedparkeringa eller Digerhaug parkering.
Du slipper selv å dra på butikken – bra for både feriefølelsen og for miljøet😊
Bestillinger som er sendt før kl 09.00 vil kunne hentes samme dag, bestillinger gjennomført etter kl 09.00 vil kunne hentes påfølgende dag forutsatt at butikken har åpent.
Utleveringstidspunkter blir kl1400-1500 på Skrimkiosken og 14.30 – 15.00 for Digerhaug parkering. Du betaler for varene via VIPPS direkte til Spar.
For å bestille gjør du følgende:
1. Sett opp din bestilling av varer i vårt bestillingsskjema.
2. Du får en ordrebekreftelse i retur pr SMS når varene er plukket i butikk, hvor beløpet er spesifisert. Betal beløpet for varene via VIPPS, og merk innbetalingen med ditt navn.
3. Plukk opp varene i Skrimkiosken i tidsrommet 1400 – 1500 eller på Digerhaug Parkering i tidsrommet 1430 – 1500.
Det vil være mulig å bestille varer for levering følgende dager: Mandag 11.04., tirsdag 12.04., onsdag 13.04. og påskeaften, lørdag 16.04.
Åpningstider Spar Hvittingfoss påsken 2022:
mandag-tirsdag-onsdag i påskeuka 07-21
påskeaften 8-16.
Skjærtorsdag, langfredag, 1. og 2. påskedag stengt.

Gode nyhteter for de skiglade!

I dag har løypekjørerne fått kjørt løyper med stor maskin helt inn til Kongstjern! Det betyr at du kan gå i flotte maskinkjørte spor nesten over til Sørmysrseter! Om du ikke tror oss så sjekk Skisporet da vel. Med denne lille gladnyheten ønsker vi dere alle en flott Skrim-helg!

Styggemannsløpet 2022

Selvom været ikke slo til 100% lørdag, var det bare entusiasme og fornøyde fjes å se - på startstreken til Styggemannsløpet og ved Skrimkiosken. Vi er glade for å ha fast Røde Kors-beredskap i vinterfjellet, og disse gode hjelperne stiller også opp for skiløperne som går ut i dette tradisjonsrike rennet. Det ble heldigvis en rolig dag.

I Skrimkiosken gikk tilbudene unna og utenfor koste små og store seg ved bålet langs akebakken. Se galleriet under for en smak av stemningen.

View the embedded image gallery online at:
https://visitskrim.no/nyheter#sigProId9743cb4d1f

Tvers igjennom hyggelig vinterbutikkhelg i Skrimkiosken

Vintermarked i Skrimkiosken

Det ble en tvers igjennom hyggelig - og travel - vinterbutikkhelg på Skrim. Mye blide folk, små og store, på ski, i akebakken og på handel i den koselige Skrimkiosken!

Nystekte kanelsnurrer gikk unna som - ja, varmt hvetebrød😁 Og Farmors Aprikosekake, bakt etter samme oppskrift i over 60 år, ble rost av kundene, som kom tilbake etter mer. Det unike og kortreiste vareutvalget ble i det hele tatt satt pris på. Hjerter av stoff og av naturmaterialer, oster, pizzabunner, sjokolade, honning, mel, hermetiske plommer, lekre pelssauskinn og ikke å forglemme lammepølser og forskjellige typer kjøtt av norsk urfe.

Damene i butikken er glade for å kunne åpne dørene igjen allerede på onsdag!
Velkommen til alle😊❄️

Sjekk galleriet under for stemningsrapport.

View the embedded image gallery online at:
https://visitskrim.no/nyheter#sigProId67c5a1bbea

Skinnsømkurs

Skinnsømkurs

Har du lyst til å lære og sy skinnfell? Voggeteppe, vognteppe, lun hyttepryd – mange begreper kan brukes. Man tager mykt, norskprodusert skinn, fortrinnsvis av pelssau, og klipper og syr til et firkantet teppe eller fell. Dette er håndsøm og flott tradisjonshåndverk. Fellen kantes med brudekant. På baksiden kan det trykkes mønstre med sjablonger.
Fredag/lørdag i uke 10, dvs. 11.-12. mars inviterer Finnerud Gård til kurs i dette tradisjonsrike håndverket. Vi får besøk av erfaren kursholder, Tone Jonli Holm fra Kvelde, som vil lære bort kunsten. Se egen epost og info på VisitSkrim eller kom og prat med oss i vinterbutikken i Skrimkiosken! Der har vi utstilt en prøve på hva du kan lære på dette kurset.

Kurset passer for både menn og kvinner og vil gå over 12 timer fredag kveld og lørdag (11.-12. mars). Forkunnskaper ikke nødvendig. Vi skal sy av ett skinn og får lære teknikker og bruk av verktøy. Utstyrsliste sendes ut før kurset.

Kurspris: kr 1500. Begrenset antall.
Deltakerne kan kjøpe skinn som er gode å sy av for mellom 1500 – 3000 kr avhengig av kvalitet. Kursholder er selv saueprodusent.
For mer info og påmelding: Kontakt Ragnhild på tlf./sms 924 71 881.

View the embedded image gallery online at:
https://visitskrim.no/nyheter#sigProIdcf0164dbd3

Vintermarked i Skrimkiosken

Vintermarked i Skrimkiosken 2022

Skrimkiosken følger opp suksessen fra høstmarkedet, og arrangerer vintermarked i vinterferieuka. De satser på kortreiste og lokalproduserte gleder, både for øye og gane, samt andre nyttige ting til hyttelivet. Den vesle vinterbutikken er nå søkklastet av fine ting og gode smaker som vi håper kan friste Skrimfolket.
Vi ønsker å framheve kvalitet som er skapt av flinke fagfolk og som er knyttet til distriktet rundt Skrim. Du vil blant annet finne honning og mel, sprudlende drikke, fruktmoster, oster, hjemmebakte formkaker til kaffen i solveggen, sjokolade, sauepølser, storfekjøtt, pynt og stæsj til inne og ute, luer, capser, rumpetasker og handlenett med Skrim-logo.

Også vil vi særlig fremheve:

De nydeligste vinterdekorasjoner, laget spesielt for vinter-Skrim med ❤ og fagkunnskap av Liv Merete med basis i naturmaterialer.
De mykeste myke saueskinn fra Bentes besetning av pelssau, Debio-godkjent og fagmessig behandlet. Skinna kan brukes som de er eller bli fine skinnfeller med trykk. Se også egen invitasjon til kurs i skinnfellssøm.
Kjøttvarer fra Fossnes gård som produserer blant annet på den bevaringsverdige norske kurasen Østlandsk Rødkolle. Disse dyra er grasforet og økologiske og kjøttet har en eksepsjonelt god marmorering. Dette er et særdeles eksklusivt kjøtt siden det finnes så få dyr igjen av denne rasen. (På 80-tallet var det bare ca. 10 mordyr igjen og rasen stod i fare for å dø ut. Ved å kjøpe dette kjøttet støtter du bevaringen av Østlandsk rødkolle.)

Åpningstider:

Lørdag 19. og søndag 20.: kl.11-16
Onsdag 23.: kl. 12-16
Fredag 25. og lørdag 26.: kl 11-16

 

skrimfoot