Nyheter

Høstmarked - en suksess!

Spikkekurs

Vi kan skue tilbake på tre helger med høstmarked på Skrim! Oppsummeringen er kort og godt at dette på alle måter var en suksess!

Ikke nok med at vi fikk mange besøkende, handelen gikk også unna og våre mange lokale leverandører fikk nye kunder. Dette gleder oss selvsagt, men vi satte også pris på den gode stemningen rundt bålpanna ved Skrimkiosken, og konkluderer med at høstmarkedet også ble et sosialt treffpunkt. Mange la også handleturen inn i helgeturen (god idé synes vi).

Les mer: Høstmarked - en suksess!

Brød og Pizza på Skrim!

Pizza og brød på Skrim

På det idylliske småbruket Solvang like sør for Skrim baker Kari-Ann brød etter gamle, tradisjonelle metoder. Dette er en tidkrevende og langsom prosess over flere dager. Korn og frø bløtlegges, deigen eltes og får godgjøre seg over natten, den vedfyrte bakerovnen varmes til 5-600 grader, glørne rakes ut og brødene formes og stekes ved ca. 350 grader, 10-12 om gangen.

Les mer: Brød og Pizza på Skrim!

Spikkekurs i høstferien!

Spikkekurs

Vi har engasjert kursinstruktør Anne Guri Gunnerød til Skrim på lørdagen «midt i ferietiden». Hun har lang erfaring som instruktør i trearbeid og har også flere fine lærebøker i faget på samvittigheten.
Dermed er det duket for spikkekurs på Naturlekeplassen på Skrim!

– Jeg tar for meg hvilke treslag som er greie til spikking, noen enkle knivgrep og viktige sikkerhetsregler ved knivbruk, slik at spikkingen kan være trygg. Jeg tar også med noen modeller som eksempler på ting å lage –, forteller Anne Guri.

Velkommen til barn og unge fra 8 år og oppover, til en spennende og morsom økt med spikkekniven!

Anne Guri har med seg spikkeemner til alle og du vil få låne det utstyret som trengs og trenger derfor ikke ha med noe til kurset. Men varme klær og sko, nistemat og drikke trengs for alle spikkehelter😊
Kurset foregår utendørs, på den nye naturlekeplassen ved Skrim Camping, innerst på hovedparkeringen Skrim S.
Møt opp til oppstart lørdag 8/10 kl. 11.00. Varighet 4-5 timer, med en god pause underveis. Kurspris: kr 200.

Det er begrenset plass på kurset, for at alle skal få god instruksjon. Derfor er det fint å være raskt ute hvis barnet i familien vil være med på dette!

PÅMELDING

I forbindelse med kurset vil det også bli spikke-litteratur og spikkekniver for salg – og dette passer også for voksne spikkere.

Det blir høstmarked på Skrim i år også!

Vi er for tiden travelt opptatt med å organisere og forberede høstmarked i Skrimkiosken. Vi tar utgangspunkt i fjorårets suksess, og lover også enkelte artige og spennende nyheter. For de som ikke kjenner høstmarkedet så vil det inneholde nyttige, sjarmerende og ikke minst velsmakende kortreiste produkter. Detaljer som åpningstider kommer vi tilbake til når det er klart. Høstmarkedet blir arrangert i forbindelse med høstferien som i år er i uke 40-41.

I mellomtiden anbefaler vi å ta med bærplukkeren ut i terrenget, det bugner nemlig av bær på fjellet nå. I tillegg kan du også nyte krispe og sterke høstfarger i terrenget.

Kalking av fiskevannene på Skrim

Omholtfjell fiskelag gjennomfører nok en gang kalking av fiskevannene på Skrim, og i den anledning vil veien opp til Vesle Støle (forbi steinbruddet) bli stengt i tidsrommet 15-19/7. Det vil også bli helikoptertrafikk i området i forbindelse med kalkingen. Vi krysser fingrene for at fiskelaget får godt vær så de får gjennomført kalkingen i det planlagte tidsvinduet.

Rapport fra forrige helgs dugnad på fjellet

Dugnadsgjengen

En tidlig lørdag formiddag på Skrim: Nydelig forsommer, sol og stille vær. Nederst på hovedparkeringen ses en bil med logoen Friluftsakademiet og utenfor er tre-fire karer og damer i gang med å bære fram utstyr. En henger full av slanke gran- og furustammer er på plass. I tillegg tauverk, noen kniver og et par sager, små gassbrennere og elektrikertape – dette er grunnlaget for det som denne dagen skal bli starten på en naturlekeplass!

Les mer: Rapport fra forrige helgs dugnad på fjellet

Tur-orienteringssesongen er åpnet

Turorientering 2022

Vel møtt til tur-orientering på Skrim 2022. Morsom aktivitet for alle aldre, og en fin motivasjon for å komme ut på tur i Skrimterrenget - kanskje på nye stier?
OTO (Orienteringslaget Tønsberg og Omegn) har satt ut to løyper med turorienteringsposter av ulik vanskelighetsgrad i området Omholtfjell – Vindoren. Her er noe for både nybegynnere og de mer erfarne.
Har du ikke prøvd turorientering før, eller vil du gjerne motivere andre i turfølget ditt til å prøve dette? Her finnes en fin introduksjonsfilm til aktiviteten: https://www.turorientering.no/p/56693/hjem
Kartene selges lokalt på Sport1 Hvittingfoss og Shell Hostvedt og koster kr 100,- pr. konvolutt (to kart). Du kan også bestille på nett og skrive ut selv til samme pris.
Postene er ute fram til mandag 26.september.
God tur-o-tur!

skrimfoot