Nyheter

Prøvefiske pågår!

Fisking

For tiden pågår det prøvefiske på Skrim. Om noen observerer at det blir fisket med garn, så er dette årsaken.
Prøvefisket på Skrim blir utført av Melsomvik landbruksskole og er en del av et mangeårig samarbeid med Omholtfjell fiskeforening.

Jentene på Hostvedt

Jentene på Hostvedt

Mellom Efteløt og Skollenborg ligger det en beskjeden Shellstasjon, nærmere bestemt Shell Hostvedt. Stasjonen har ligget her i en mannsalder, men som med alt annet her i livet skjer det endringer her også, og gamle generasjoner trer til side for å slippe nye krefter til. I dette tilfellet har Lene og Martine, begge fra Passebekk, tatt over driften av stasjonen. Martine hadde jobbet der i lengre tid da tilbudet dukket opp sommeren 2019. Venninnene hadde fra barnsben av snakket om å «gjøre noe sammen» og her var muligheten!

Les mer: Jentene på Hostvedt

Aldri har så mange besøkt Skrim

besoekstats 21

Skrim hytteservice har ansvaret for driften av alle veiene opp til Skrim, og fører derfor statistikk over bompasseringer. Dette er en oppgave de har ivaretatt helt siden 1999, og gir oss et godt grunnlag for å måle Skrims popularitet i form av besøksstatistikk.

Trenden er for å si det mildt ganske tydelig: Totalt besøkte ca 100000 personer Skrim en eller flere ganger i 2020! Det representerer en økning på 66% siden 2003, og er et bilde på en langsiktig trend med økende popularitet.

2020 var som vi alle vet et spesielt år mht. Covid19, og økningen i dagsbesøk var på 18% sammenlignet med 2019. Denne trenden fortsetter også i år, og i de første fem månedene kan vi melde om 50% flere dagsbesøk sammenlignet med 2020!

Vi tror trenden skyldes at flere og flere oppdager Skrims unike kvaliteter som kortreist turdestinasjon sentralt på Østlandet.

Turorienteringen er på plass!

Turorientering 2021

Vi er så glade for at også i år arrangerer Orienteringslaget Tønsberg og Omegn turorientering på Skrim!
OTO (Orienteringslaget Tønsberg og Omegn), har satt ut ei løype med turorienteringsposter av ulik vanskelighetsgrad i området Omholtfjell — Kåvafjell. Her er både noe for nybegynnere og for de mer erfarne.
Digital løsning kan kjøpes på www.turorientering.no

Vanlige (analoge papirkart) turorienteringskart selges hos:

  • Sport 1 Hvittingfoss
  • Shell bensinstasjon Hostvedt

Vi håper alle får flotte turopplevelser og blir bedre kjent på fjellet via turorienteringen. Del gjerne dine opplevelser i sosiale medier med emneknaggen #visitskrim

God tur!

Revidering av forvaltningsplanen for naturreservatet på Skrim

tab9337

Revidert forvaltningsplan for Skrim og Sauheradfjella naturreservat er nå på høring. Frist for innspill er innen 15. september 2021 til Statsforvalteren i Oslo og Viken (tidligere Fylkesmannen).
Den første forvaltningsplanen kom i 2011 og det kan være tid for justeringer. Hva mener du? Alle kan gi innspill, se adresse i høringsbrevet. 

Høringsdokumentene finner du her.

Flott mottagelse

Skjermdump webshop Skrim

Til alle dere som følger oss vil vi si tusen takk for en flott mottagelse av den nye nettbutikken vår. Vi er stolte av og glade for at dere ønsker å vise frem deres affeksjon for dette lille sjarmerende fjellområdet til hele verden. Spre ordet gjerne videre til likesinnede som også digger Skrim!

Påsketur, påsketur!

tab6921

Godt påsken er tidlig i år! Nå er vi der, og det har vært lenge nok å vente.

En friluftsfrisk "time out" fra den temmelig krevende hverdagen vi alle har rundt oss for tiden, er det vi trenger og lengter mot. 
Godt da, at Skrim ligger der med vårsnø, naturopplevelser, kakaokopp i solveggen, lys og luft og god plass til alle.

På jakt etter inspirasjon for å komme i den rette Skrimpåskestemningen? Sjekk gjerne hva du finner ved å surfe litt rundt her på visitskrim-sidene. Glem heller ikke fjellvettreglene, her kan du laste dem ned. På Ut.no har DNT samlet forskjellige tips til påskestemning. Der finnes også en artig inspirasjon til aktivitet for små og litt større, nemlig KulTur-appen - verdt å utforske;)

Vi gledes over det gode løypenettet på Skrim, som du alltid kan sjekke nærmere ut på Skisporet.no. Bruk det så lenge det finnes - sesongen er på hell. Trugeturer anbefales også. Da trengs ikke ferdige spor og turen kan legges akkurat dit du selv ønsker. Naturen er i gryende vårstemning og fine opplevelser finnes for den som farer varsomt fram.
Uansett turmåte, husk at alle i turfølget må få være med og styre farten, lengden og pausestoppene. Påske skal være kos for alle.

Stemningsbilder lagres ofte best på netthinnen, som vitamindoser å ta fram for seinere bruk. Husk likevel at de digitale Skrim-blinkskuddene er det hyggelig om du vil dele. Merk gjerne med emneknaggen #visitskrim.

En glad Skrim-påske ønskes!

     

Kom deg ut - på Skrim!

Styggemann i klarvær
Seinsommer og tidlig høst er så fint på Skrim!
Ro i naturen, høy himmel og klar luft. Flott ramme for turopplevelsen!
Start fra en av utfartsparkeringene og ta gjerne fiskestang (og fiskekort), bærspann eller soppkurv med. Og hva med telt - fortsatt fint å ta ei natt i naturen! Bare husk i så fall varmt tøy, for nettene er kaldere nå.

Denne helga arrangerer DNT, Den Norske Turistforening, "Kom deg ut-dagen". Det betyr ulike arrangementer rundt omkring i landet, og framfor alt en inspirasjon til nettopp å komme seg ut! Kort eller langt, alene med naturen eller flere i følge - det er ditt eget valg.

Ikke glem at tur-orienteringspostene står ut helt til 27. september. Kart og info kan kjøpes på veien; hos Best i Hvittingfoss og Shell i Hostvedt.

God Skrim-helg!

 

skrimfoot