Nyheter

Spennende kurs, kunnskap for vår tid

Flettede kurver

Finnerud Gård tilbyr kurs i kurvfletting helgen 4.-5.mars.
Kurset passer for alle, både menn og kvinner, unge som eldre. Kurver kan komme i mange fasonger og kan brukes til så mangt. Om du er fastboende eller ferierende i hus, hytte eller vogn så er du veldig velkommen til denne opplevelsen. Vi har vært så heldige å få en avtale med kurvmaker Kristine Hognerud Træland om å holde kurs her hos oss!

Les mer: Spennende kurs, kunnskap for vår tid

Glogerfestspillene 2023

Bergstaden Kongsberg, en halvtimes kjøretur fra hytta kan by på mer enn alpinopplevelser i Funkelia. I perioden 25-29 januar åpner muligheten for å unne seg en kortreist kulturopplevelse. Da går nemlig Glogerfestspillene av stabelen i Kongsberg og omegn. Glogerfestspillene er en ukes festspill til ære for orgelet – og spesielt det snart 300 år gamle glogerorgelet i Kongsberg kirke.

Les mer: Glogerfestspillene 2023

Med ønsker om en riktig god jul

Her kommer en liten julehilsen fra oss som jobber med VisitSkrim. I skrivende stund er det skikkelige vinterforhold på fjellet, løypemaskinen er ute og kjører løyper, og det er meldt strålende vær i julehelgen. Det er altså gode utsikter for en flott Skrim-helg. Vi benytter samtidig anledningen til å ønske Skrim hytteeierforening velkommen inn i VisitSkrim-samarbeidet. Vi gleder oss til veien videre sammen med dere.

Men først og fremst ønsker vi dere alle en riktig god jul, og selvfølgelig alt godt for det nye året!

Høstmarked - en suksess!

Spikkekurs

Vi kan skue tilbake på tre helger med høstmarked på Skrim! Oppsummeringen er kort og godt at dette på alle måter var en suksess!

Ikke nok med at vi fikk mange besøkende, handelen gikk også unna og våre mange lokale leverandører fikk nye kunder. Dette gleder oss selvsagt, men vi satte også pris på den gode stemningen rundt bålpanna ved Skrimkiosken, og konkluderer med at høstmarkedet også ble et sosialt treffpunkt. Mange la også handleturen inn i helgeturen (god idé synes vi).

Les mer: Høstmarked - en suksess!

Brød og Pizza på Skrim!

Pizza og brød på Skrim

På det idylliske småbruket Solvang like sør for Skrim baker Kari-Ann brød etter gamle, tradisjonelle metoder. Dette er en tidkrevende og langsom prosess over flere dager. Korn og frø bløtlegges, deigen eltes og får godgjøre seg over natten, den vedfyrte bakerovnen varmes til 5-600 grader, glørne rakes ut og brødene formes og stekes ved ca. 350 grader, 10-12 om gangen.

Les mer: Brød og Pizza på Skrim!

Spikkekurs i høstferien!

Spikkekurs

Vi har engasjert kursinstruktør Anne Guri Gunnerød til Skrim på lørdagen «midt i ferietiden». Hun har lang erfaring som instruktør i trearbeid og har også flere fine lærebøker i faget på samvittigheten.
Dermed er det duket for spikkekurs på Naturlekeplassen på Skrim!

– Jeg tar for meg hvilke treslag som er greie til spikking, noen enkle knivgrep og viktige sikkerhetsregler ved knivbruk, slik at spikkingen kan være trygg. Jeg tar også med noen modeller som eksempler på ting å lage –, forteller Anne Guri.

Velkommen til barn og unge fra 8 år og oppover, til en spennende og morsom økt med spikkekniven!

Anne Guri har med seg spikkeemner til alle og du vil få låne det utstyret som trengs og trenger derfor ikke ha med noe til kurset. Men varme klær og sko, nistemat og drikke trengs for alle spikkehelter😊
Kurset foregår utendørs, på den nye naturlekeplassen ved Skrim Camping, innerst på hovedparkeringen Skrim S.
Møt opp til oppstart lørdag 8/10 kl. 11.00. Varighet 4-5 timer, med en god pause underveis. Kurspris: kr 200.

Det er begrenset plass på kurset, for at alle skal få god instruksjon. Derfor er det fint å være raskt ute hvis barnet i familien vil være med på dette!

PÅMELDING

I forbindelse med kurset vil det også bli spikke-litteratur og spikkekniver for salg – og dette passer også for voksne spikkere.

skrimfoot