Ski

Ski

Skispor på Skrim

Skiterrenget på Skrim er eventyrlig, og området byr på mer enn 60 kilometer med regelmessig maskinpreparerte løyper. Løypestatus kan du finne på live oppdatert online på Skisporet.no. Litt om løypekjøring og rutiner kan du lese mer om her.

Vi har kartlagt skimulighetene på Skrim, og laget turforslag for å gjøre det enkelt å finne passende turer. En oversikt over turforslagene finne du her.

Alle turene som er beskrevet her kan nås fra parkeringsplassene, Skrim syd og Skrim nord. Lengdeangivelsene som er angitt er målt fra Skrim syd. Vi har også produsert vårt eget vinterkart for området.
Krokvannsrunden
Krokvannsrunden er ca 10 km lang og populær runde. De fleste bruker en times tid på denne runden. Løypa har 3 bakker som kan oppleves som krevende. Den enkleste veien er å gå den sørlige delen først, slik at Grønlibakkene gås oppover. Om du ønsker en liten avstikker kan du velge å ta av til Jotene midt i Grønlibakkene.
Vindoren
Vindoren er ca 10 km lang og går sørover fra hyttene. Løypa er skiltet slik at de mest krevende bakkene gås oppover. Det er to steder på runden mulig å utvide turen til en skikkelig langtur. Man kan ta av til Presteseter (10km) eller fortsette helt til Vindfjelltunet (38km) når det er gode snøforhold.
Høgstøle
Høgstøle er en mellomlang tur på ca 17 km. Turen går via Vesle Stølevann – Høgstøle – Stølespissene – krysser Karjoldalen og kommer inn på Krokvannsrunden ved Svarttjern. Fra Vesle Stølevann og til Svarttjern er løypa kjørt med snøscooter. Fra toppen på Høgstøle har man panoramautsikt til Lifjell via Gaustatoppen, Blefjell, Norefjell og Oslofjorden. Vi anbefaler ytterligere avstikkere fra løypa på Høgstøle når snøforholdene tillater dette. Spesielt fint er det på forkastningskanten langs Vesle og Store Stølevann.
Styggemann
Et av de mest opplagte og karakteristiske turmålene på Skrim. Turen til Styggemann og tilbake er ca 25 km.  Den tar av fra Krokvannsrunden ved Krokvann og går over Fantefjell til Kongstjern og videre til Jotefjell og Styggemann. Tilbake igjen følger løypa samme trase til Kongstjern, men går derfra via Stølespissene og til Svarttjern via Karjoldalen. Fra Svarttjern følges Krokvannsrunden nordover til parkeringsplassene.
Løypa er kjørt med snøscooter fra Fantefjell til Jotefjell. Derfra til Styggemann er løypa normalt ikke scooterkjørt. I forbindelse med vedleveranser til Styggemannshytta er det tillatt å bruke scooter. Derfor kan det være scooterspor helt frem.
En annen trase fra Kongstjern til Styggemann går via Sørmyrseter og Øvre Urstjern. Denne løypa er scoterkjørt til Øvre Urdstjern. Dette forlenger turen med ca 5 km.
Styggemannsturen er krevende. Spesielt er utforkjøringene fra Styggemann til Jotefjell bratte.
Stølevann
En tur over Stølevannene er en lett, flat og flott løype. Det enkleste utgangspunktet er fra parkeringen på Støle.  Den er i all hovedsak kjørt med snøscooter.
Middagsliløypa
Middagsliløypa går inne blant hyttene på Skrim. Den er ca 5 km lang. Det er to krevende bakker, og den krysser bilveier 3 steder.

Her er en liten smakebit på vinterlivet Skrim kan by på

Vær og fjellvett

Vis respekt og ta hensyn til vær og føreforhold. På Skrim befinner du deg i et fjellområde, og man gjør lurt i å ta de nødvendige forhåndsregler for å ferdes i fjellterreng. Man kommer langt med litt sunt folkevett, eller fjellvettreglene om man vil. Været kan nemlig skifte fort i fjellet. Når det er sagt så er det vel fint lite som kan måle seg med fjellopplevelser i skikkelig godvær, sommer som vinter.

skrimfoot