Oversikt skiturer

Den store Krokvannsrunden

Skiløpere på Vesle Stølevann

skrimski gul13km ca 280 høydemeter

Krokvannsrunden er jo så flott, og her er en litt lengre tur i tilsvarende fabelaktig terreng! Med utgangspunkt i Krokvannsrunden tar vi i tillegg turen innom Jotene, Ivarsbu over Vesle Stølevann og langs Stulstjernet. Med andre ord et godt alternativ om du vil ha mer av det flotte terrenget Skrim har å by på.

Turbeskrivelse:
Fra Parkeringen Skrim syd starter vi bortover myrene, før vi ganske straks tar av sydover, retning Vindoren. Vi krysser Seterliveien (antagelig må skiene av), og holder mot høyre i løypekrysset, og følger videre slakt oppover. Flott terreng tar oss bort og ned til et løypekryss, hvor du skal hardt til venstre, skiltet mot Jotene (kommer brått på). Etter en liten bakke renner du slakt nedover, deretter videre i flott skiterreng langs myrene, over Jotene og videre til løypekrysset ved Fjellsetervannet. Fra krysset fortsetter ferden til Krokvannet, hvor du holder høyre i den nydelige løypa, og via en bratt utforkjøring ved Taraldsvannet til Svarttjern. I løypekrysset etter Svarttjern holder du venstre og sklir slakt ned til Ivarsbu. Herfra følges scooterspor over Vesle Stølevann. På andre siden venter det maskinkjørte løyper igjen, som tar deg til Digerhaugmyra i kremterreng. Følg deretter videre til Digerhaug parkering, hvor du må krysse veien nok en gang. Langs Stulstjernet tar sporet deg tilbake til Orremyra og løypa rett frem (Danskeløypa) tar deg tilbake til bilen.

Kart:
Vi har laget et eget vinterkart for Skrim med alle løypene inntegnet. Kartet finner du her.

Tips:
I løypekrysset ved Krokvannet kan du skli ned på selve Krokvann og oppdage de mange mulighetene for en solrik rast. Er du sent ute er det fare for at alle de beste plassene er tatt...

Her kan du laste ned et GPS-spor for turen.

storekrokvannsrunden HP

Noen bilder fra turen:

 

skrimfoot