Sykkelturer grus

Grussykling på Skrim

Symboler grussykling Skrim

Grussyklingen på Skrim er virkelig verdt å utforske, noe vi har avdekket i prosessen med å utforske mulighetene i området. Grussyklingen har den fordelen at den krever lite av deg i form av tekniske ferdigheter, det er lite trafikk på skogsbilveiene i området, og det er mange tilgjengelige mil med utgangspunkt fra Skrim. At grussykling eller «Gravel» er en trend for øyeblikket bryr vi oss ikke så mye om, men registrerer at Skrim passer som hånd i hanske til denne trenden. Vi mener at syklingen på grusveiene i området holder høy klasse, og representerer gode muligheter for eventyr og opplevelser. I første omgang tar vi sikte på å presentere ti turer i ulike vanskelighetsgrader, men det vil også være mulig å kombinere de ulike alternativene. For å gjøre det enklere for deg å planlegge din egen tur har vi laget et kart basert på vår research i området. Vår oppfordring til deg er: Finn deg en tur som passer for deg, eller plalegg ditt eget eventyr, og kom deg ut!

Grussykling, vår definisjon

Grusvei, kjerrevei, skogsbilvei eller traktorvei, vi har valgt å samle alle disse begrepene i det vi definerer som grussykling. Det vil i praksis si at du vil møte ulike former for underlag i turene vi presenterer. Mange har kalt Birkebeinerrittet et terrengsykkelritt, men en mer presis beskrivelse er nok grusritt. Det samme gjelder grussyklingen på Skrim, hvor enkelte passasjer på kjerreveier vil av noen kunne karakteriseres som terrengsykling. Det er også verdt å merke seg at skogsbilveiene i området er relativt lite benyttet, slik at underlaget enkelte steder kan oppleves som litt løst. Du bør være spesielt oppmerksom på veiskulderen hvor det kan være en risiko for «sporing» i løse masser. Om du holder deg i hjulsporene etter bilene vil det stort sett være fast nok for sykkelen din. Alle turene er sjekket ut med relativt smale dekk (33mm), så om du sykler på en terrengsykkel vil dette by på færre utfordringer. Du må passere en rekke bommer i området, og det kan være lurt å være oppmerksom. Det har skjedd alvorlige ulykker ved at folk har syklet i høy hastighet inn i bommer, så sørg for å unngå å bli en del av den statistikken.

Sykkeltyper

I dette terrenget kan du bruke et bredt utvalg av sykler. Mange vil ha tilgang til en terrengsykkel som bør fungere fint, men typiske hybridsykler bør også fungere greit i de fleste tilfeller. Dedikerte grussykler fungerer selvfølgelig fint, og er ganske så trendy om dagen, det samme gjelder sykkelkross sykler. El-sykkel fungerer selvsagt også, bare pass på at du har batterier som er ladet og rekker til den runden du har sett deg ut.

Bikepacking

Noen av turene vi beskriver kan egne seg som flerdagers turer med overnatting. Vi kommer tilbake med beskrivelser for dette.

Turene

Her finner du turene på grusveier

God tur!

Hyttebyrunden

Skrimskilt

grusvei groenn

6km 185 høydemeter

Hyttebyrunden er glimrende for å se seg om og bli sett. På denne runden er det fort gjort å treffe på hyttefolkene på Skrim, og de er trivelige folk! Denne runden tar deg til de sentrale hytteområdene på Skrim vi en rundtur med form nesten som et åttetall.

Read more: Hyttebyrunden

Stølevannsutflukten

Vesle Stølevann

grusvei groenn8,6km 244 høydemeter

Her er en liten godbit for deg som ønsker kortreiste opplevelser. Denne turen passer fint for alle aldersgrupper, både store og små. Turen kan også gjøres enklere ved å sykle tilbake til hyttefeltet fra samme vei man kom fra slik at du unngår den lengste stigningen på turen.

Read more: Stølevannsutflukten

Hyttesafari

Koia ved Omholtvannet

grusvei gul22km 600 høydemeter

Ny på Skrim, og ønsker å bli kjent i hytteområdet? Vil du orientere deg, eller vil du rett og slett bare ha en akkurat passe tur i nærområdet, da er dette turen for deg! Om du er kjent på Skrim fra før er dette å betrakte som en sosial runde.

Read more: Hyttesafari

Utsiktsrunden

Utsiktsrunden - Rønningsetra

grusvei gul25km 799 høydemeter

Her er en liten og kortreist tur med et flott høydepunkt i form av en fabelaktig utsikt over Lågendalen. Du må imidlertid forsere ca 800 høydemeter på turen for å nyte utsikten, men vi lover: Det er verdt det.

Read more: Utsiktsrunden

Myklerunden

Utsikt mot Styggemann

grusvei roed57km 1338 høydemeter

Dette er en skikkelig godbit av en runde, og den opplagte runden rundt vannet Mykle. Vannet ligger syd for Skrim, langt inne i Treschows skoger. Du kan du velge å kjøre turen i ett, eller ta med overnattingsutstyr for å dele den opp og lage en liten ekspedisjon. Det eksisterer nemlig mange overnattingsmuligheter langs Mykle og spesielt ved de mindre vannene lenger nord på runden.

Read more: Myklerunden

Tour de Treschow

Utsikten utover Økteren

grusvei sort88km 1989 høydemeter

Denne turen tar deg på en skikkelig rundtur i Treschows skoger, syd for Skrim. I likhet med Myklerunden kan de ekspedisjonslystne dele opp turen med overnatting underveis. Det er tre terrengpartier på denne runden, men de er ikke lange, og gir tilgang til mengder med flott sykling.

Read more: Tour de Treschow

Skrim rundt

Utsikt mot Styggemann fra demningen i sydenden av Mykle

grusvei sort81km 1600 høydemeter

Å ta turen rundt hele Skrim-massivet byr på stor variasjon av opplevelser og terreng. Dette er imidlertid en lang og tidvis krevende runde, så sett gjerne av dagen, eller del turen opp i to deler med overnatting underveis. Det er flere steder som egner seg for overnatting på runden.

Read more: Skrim rundt

skrimfoot