Oversikt skiturer

Hyttesafari

Skiløper i løype inne blant hyttene

skrimski gulCa 4,3 km ca 74 høydemeter.

Hyttesafarien er rett og slett en rundtur rundt hyttene på Skrim. Den fungerer som enkel tilkomst til det øvrige løypenettet, og bærer preg av det i form av mange utstikkere som forenkler tilkomsten. Runden byr på flott utsikt både ned mot Lågendalen, og mot deler av landskapsverneområdet. Den kan fint brukes som tur i seg selv, eller som en liten ekstrarunde for de som vil har litt ekstra.

Les mer: Hyttesafari

Vindoren

Skiløper ved varden på Vindoren

skrimski gulCa 11,5km ca 374 høydemeter.

Vindoren er et høyfjellsplatå syd for hyttene på Skrim. I tillegg til å være en flott destinasjon i seg selv åpner løypene for noen skikkelige langturer sydover i Vindfjell-løypene. Løypa er litt utfordrende for løypemannskapene å kjøre pga. en del bekkefar og myrer, så de venter ofte til litt utpå vinteren før de kjører løypa. Følg med på Skisporet for når den blir kjørt, for turen er vel verdt et besøk.

Les mer: Vindoren

Stølevanna

Skiløpere på Store Stølevann

skrimski gul10km ca 200 høydemeter

Stølevanna byr på flott og flat trasé med solrike plasser langs vannet hvor fjellveggen i nord gir beskyttelse. Dette gir lune forhold og egner seg godt for bål og hygge med solid soleksponering (husk solkrem). Altså med muligheter for like deler utflukt og skitur, eller stort potensiale for trivsel om du vil.

Les mer: Stølevanna

Krokvannsrunden

Skrim på vinteren sett fra drone

skrimski gul10 km ca 230 høydemeter

Den mest populære skituren på Skrim, og ikke uten grunn. Variert og flott terreng, fine steder for rast og akkurat passe lengde gjør denne runden til et opplagt valg.

 

Les mer: Krokvannsrunden

Den store Krokvannsrunden

Skiløpere på Vesle Stølevann

skrimski gul13km ca 280 høydemeter

Krokvannsrunden er jo så flott, og her er en litt lengre tur i tilsvarende fabelaktig terreng! Med utgangspunkt i Krokvannsrunden tar vi i tillegg turen innom Jotene, Ivarsbu over Vesle Stølevann og langs Stulstjernet. Med andre ord et godt alternativ om du vil ha mer av det flotte terrenget Skrim har å by på.

Les mer: Den store Krokvannsrunden

skrimfoot