Turisthytter

Turisthytter

Ivarsbu.

Idyllisk beliggende i vannkanten ved Store Stølevann finner du Ivarsbu turisthytte. Denne er lett tilgjengelig via en kort gåtur fra Støle parkeringsplass, og velegnet som utgangspunkt for helgeturer på Skrim. Her er det fine tur-, bade- og fiskemuligheter. Hytta består egentlig av tre bygninger for overnatting: Båthuset, Smia og Hovedhuset.

ivarsbu naer

Hovedhuset er kun tilgjengelig for medlemmer av DNT.

Båthuset har DNT-lås og to soverom med to køyesenger i hver rom, totalt åtte sengeplasser. Det er benk i stua med plass til to personer. Her er vatt-, ulltepper, dyner og puter. Propan med tre bluss, vann fra brønn. Dekketøy/bestikk til ca 15 personer. Peis. Solcellepanel til lampetter - tidsbryter. Det er også et nyåpnet hunderom her med seks senger og egen dør fra yttergangen. Her kan man ta med hunden inn, men ikke opp i sengene! Hundebur i svalgang. Ta med stearinlys, fyrstikker, sengetøy/lakenpose og lommelykt!

Smia har DNT-lås og består av ett rom med fire sengeplasser (køyesenger) + to madrasser, med dyner og puter. Forheng til sengene. Et stort rom med åpen kjøkkenløsning. Alt utstyr til seks personer.
Hytta er eid av  Larvik og Omegns Turistforening.
NB! Bomnøkkel og nøkkel til båt utleveres ikke til besøkende på Båthuset.

ivarsbu

Styggemannshytta:

Steinbu på toppen av Styggemann. Hytta ble bygget i 1927 for å huse skogbrannvakt for Treschow-Fritzøe. Det er plass til overnatting for tre små mennesker (165-170 cm) eller to større. Hytta har enkel standard, og er ikke isolert. Hytta kan brukes hele året, men den er låst med spesialnøkkel. Nøkkel kan leies ved henvendelse til Tønsberg og Omegn Turistforening. Hytta eies av Fritzøe Skoger og leies kun ut til medlemmer av Tønsberg og Omegn Turistforening. Nøkkel må hentes på kontoret i åpningstiden.

styggemannshytta 1

Darrebu.

Hytta ligger lett tilgjengelig ca 1,5km fra parkeringsplassen på Skrim syd, evt. fra Skrim nord Digerhaug, og er et flott utgangspunkt for turer på Skrim. Hytta er eid av Tønsberg og omegn turistforening og har to soverom med til sammen åtte sengeplasser, samt 4 løse madrasser. Det er innlagt strøm på hytta slik at det alltid vil være en liten lunk der når du kommer frem. I tillegg er det to barnesenger der som gjør den spesielt egnet for barnefamilier. Hytta er låst med DNT-lås

darrebu

Darrebu

Sørmyrseter.

Hytta ligger like sør for Styggemann, drøyt 200 høydemeter lavere, og kan by på adskillig bedre fasiliteter enn førnevnte, og er bygget i 2002. Hytta ligger et par hundre meter sørvest for selve setervollen. Området rundt byr på ypperlig skiterreng med gode løyper, og er også et velegnet utgangspunkt for turer opp på Styggemann. Den har et stort og koselig oppholdsrom, og adskilte soverom i begge etasjene, samt solcelleanlegg. Hytta har i alt 13 sengeplasser, med fire plasser i et eget lite rom, Veslestua, der det er tillatt å ha med hund. I Veslestua er det også ovn og en liten kjøkkenkrok.

 soermyrseter

Sørmyrseter

skrimfoot