Nyheter

SKOGSBADING

20190814 130353 4

I tettere befolkede land, spesielt i Østen, er skogsbading et begrep. Det handler om å bringe folk ut i naturen for å oppleve hvordan skog og natur renser hodet og sjelen. I tillegg til selvfølgelig å være godt for kroppen. Flere studier har vist - og mange har allerede oppdaget - at å oppholde seg ute i naturen er både helsebringende og helbredende. Nå kalles dette i mange kretser for «forest medicine», altså skogsmedisin - Skogen helbreder. Fenomenet skogsbading har også et konkret innhold, med "oppskrifter" for hvordan det kan gjennomføres, nærmest som en slags meditasjon.
Og selvom vi i naturlandet Norge tror vi kjenner naturens virkning gjennom egne opplevelser, kan det være noe å hente i andres innfallsvinkler og ideer også.

På Skrim er det gode muligheter for skogsbading nå. Helt etter eget hode.
Det er veldig vakkert på denne tiden. Og så stille!
Å gå der alene eller sammen med noen som verdsetter det sammen med deg - det gir rom for tanken og mange, ofte uventede, opplevelser. Skogsfugl flyr opp fra dagleiet sitt, maur og biller strever i undervegetasjonen. Noen standhaftige molter som henger igjen, kan plukkes og fortsatt gi "en smak av honning". Sopp, blåbær, og etterhvert tyttebær og mange mer ukjente, men likefullt spiselige, vekster finnes også. Ta med noe å plukke i?
Drikke vann av klare bekker, se den nydelige røsslyngen blomstre.
Godt utsyn over klare, fine naturfarger - og deilig, frisk luft!

Gå ut og nyt det.
Og du kan alltids ta et mer tradisjonelt bad også, i et stille skogsvann.

God Skrim-helg!

skrimfoot