Nyheter

Sykling med utgangspunkt fra Skrim

Full fart mot Svarstad

Sykkelmulighetene på Skrim og i nærliggende områder er mange og varierte. Det finnes turer som passer for både turglade hyttefolk og ihuga mosjonister, og vi i redaksjonen har startet et omfattende arbeide for å kartlegge og publisere sykkelmulighetene med utgangspunkt fra Skrim.

 Sykling er imidlertid så mangt, og vi har delt inn syklingen i tre kategorier: Landevei, Grus og Stisykling.

kategorier sykling

Først ut er Landeveissyklingen som vi presenterer i dag. Vi har satt sammen ti turer med utgangspunkt fra Skrim, og det er vårt ønske at du finner en tur som passer for deg uavhengig av ferdighetsnivå. Derfor har vi innført en skala som beskriver hvor krevende de ulike turene er, akkurat som du finner i alpinbakkene vinterstid.
Definisjonene er som følger:

greenikoner Grønne turer er enkle turer uten spesielt krevende terreng. Noe opp og ned må du regne med, siden vi tross alt holder til på fjellet. I utgangspunktet skal alle klare en grønn tur.

yellowikoner Gule turer krever litt mer av deg, og vil både være lengre og mer krevende. De aller fleste vil kunne gjennomføre en gul tur med god margin, men sørg for å ha med deg drikke og noe å spise på.

orangeikoner Orange turer krever at du definerer deg som syklist, og gjerne at du har vært på lengre sykkelturer tidligere. De orange turene stiller krav til både teknikk og utholdenhet.

balckikoner Sorte turer er for syklister som ikke har noe problem med å sitte 5-6 timer på sykkelen, ei heller har trøbbel med å forsere et betydelig antall høydemetere, og å møte teknisk krevende utfordringer i marka.

I tillegg kan du kombinere turforslagene, for å utvide repertoaret ditt, og trene for å kunne gjennomføre de lengre turene. Hvert turforslag innholder en beskrivelse, løypeprofil, link til nedlastbart GPS-spor samt link til ruta på Strava.

Vi håper dette vil bidra til å gjøre syklingen i distriktet enklere å oppdage, for når sant skal sies så er mulighetene mange og kvaliteten på syklingen fabelaktig! Vår oppfordring til deg er å teste mulighetene og samtidig oppdage nye sider ved området.

El-sykler
El-sykkelen har gjort sykkel som turverktøy adskillig mer tilgjengelig, og du er ikke lenger avhengig av å trene deg opp for å gjennomføre noen av de lengre turene som vi beskriver. Vi ønsker at flest mulig får ta del i opplevelsene som ligger der ute, og da kan el-sykkelen bidra til å gjøre opplevelsene mer tilgjengelig for folk flest. Planlegg imidlertid turene dine godt i form av fulladet batteri, og ha god kontroll på rekkevidden. Det er også et smart trekk å kunne fikse en punktering på egen hånd om uhellet skulle være ute.

I løpet av sesongen vil vi presentere mulighetene innenfor grus/eventyrssykling og stisykling. Dette krever imidlertid kartlegging, for å få vurdert og kvalitetssikret de ulike turalternativene.

Din tur?
Vi tror at den eventyrlystne kan finne mange flere muligheter på og rundt Skrim. Om du har en fin tur du vil anbefale, ta gjerne kontakt med oss på: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ta en titt på turene, du finner dem her.

God tur!

skrimfoot