Nyheter

Eventyrlige muligheter, eller muligheter for eventyr?

Sykkelkart Skrim

I løpet av forsommeren og sommeren har vi brukt tid og krefter på å kartlegge sykkel-mulighetene på og rundt Skrim. Det som slår oss, er at mulighetene er både mange og utrolig flotte. Så stort er omfanget at vi har laget et kart som viser de mange mulighetene. Kartet kan du laste ned HER. Vi anbefaler ikke at du benytter kartet til navigasjon, men heller som inspirasjon og turplanlegger for eventyr i området.

Det er først og fremst alle grusveiene i området som gjør turmulighetene uendelige og varierte. Vi har laget et utvalg av ulike turer på grusveiene som du finner HER, men om du ønsker å lage din helt egen "eventur" så er det bare fantasien som setter grenser. De mange veiene gir muligheter for både kortere og lengre turer, og områdene tilbyr også fine muligheter for overnatting like ved veiene.

Noen nøkkelpunkter

Alle grusveiene er ikke forbundet direkte med hverandre, og noen steder er det behov for å forsere terreng, stier og kjerreveier. Her er noen av nøkkelpunktene for å koble grusveiene sammen med hverandre:

Nordover

Nordover har vi funnet en sti over fjellet, som vi synes er temmelig flott, men som innebærer kryssing av en liten bekk og en myr. Vel over dette partiet eksisterer det mange flotte muligheter, men pass på da det er en del beitedyr i området. De mange setrene i området og dyrene er imidlertid med på å skape en trivelig stemning. Om du ønsker å unngå stipartiet må du ned i dalen, og sykle rundt. Det er lengre, men fint det også.

Rundt

Om du ønsker å fortsette videre rundt hele Skrimfjell-massivet eksisterer det et vrient terrengparti syd for Ravalsjø. Når dette er passert åpner det seg mange muligheter og alternativer, både for sykling og overnatting. På denne siden av Skrimfjella eksisterer det ingen andre alternativer.

Sydover

Sydover fra Skrim står valget mellom å følge skiløypene vest for Vindoren. Denne veien innebærer kupert terreng, kryssing av en bekk, og et myrområde. Alternativt eksisterer det et terrengparti rett syd for Vindoren. Felles for begge disse passasjene er at de gir tilgang til et fantastisk stort veinett i Treschows skoger. Det er også mulig å omgå terrengpartiene ved å fortsette mot Svarstad, og ta bomveien forbi Presteseter og Rauberen.

Mykle

For å sykle en runde rundt det store vannet Mykle er du nødt til å forsere et terrengparti. Det eksisterer så langt vi erfarer to muligheter, skissert i kartet. Den nordligste er den mest benyttede. Partiet i sydenden av Ramsvannet er for så vidt greit, men her må du nok trille sykkelen ved demningen som danner selve vannet.

Dagsturer og trening

For kortere dagsturer er åsen sydøst for Skrim full av både grusveier, bademuligheter og flotte utsiktspunkter over Lågendalen. Åsen med tilhørende veier strekker seg helt ned til Svarstad, som også kan fungere som et stoppested før man vender tilbake til fjellet. Som trimalternativ kan man da sykle oppover dalen forbi Hvittingfoss, og velge en av grusveiene opp på fjellet igjen. Disse lange bakkene bidrar både til god trening, men også litt alpefølelse.

Tips!

Vårt tips: Sett deg ned med KARTET og planlegg din egen "eventur", eller finn en av de ferdige turene som passer for deg, og oppdag de mange mulighetene som kan utforskes på to hjul rundt Skrim!
God tur!

PS: Fortell oss gjerne om dine erfaringer, og tips oss gjerne om mulige forbedringer. Send tips eller forbedringspotensiale til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

Her er noen glimt fra de mange turene vi har tatt
for å kartlegge syklingen:

 

skrimfoot