Nyheter

Jentene på Hostvedt

Jentene på Hostvedt

Mellom Efteløt og Skollenborg ligger det en beskjeden Shellstasjon, nærmere bestemt Shell Hostvedt. Stasjonen har ligget her i en mannsalder, men som med alt annet her i livet skjer det endringer her også, og gamle generasjoner trer til side for å slippe nye krefter til. I dette tilfellet har Lene og Martine, begge fra Passebekk, tatt over driften av stasjonen. Martine hadde jobbet der i lengre tid da tilbudet dukket opp sommeren 2019. Venninnene hadde fra barnsben av snakket om å «gjøre noe sammen» og her var muligheten!

Korona

Barndomsvenninnene tok over driften av stasjonen i januar 2020, men lite kunne de vite hva som skulle møte dem og resten av verden dette året. Ambisjonene da de tok over var å utvide tilbudet fra å ha hovedfokus på bil, deler, bensin og olje til å levere et godt gatekjøkken-tilbud. Som vi alle vet satte pandemien det meste på vent, og jentene hadde i praksis ikke rukket å komme i gang med satsingen før de måtte stenge ned driften. Det så ganske mørkt ut. Men ganske snart, og veldig gradvis åpnet de opp driften igjen, med oppgradert gatekjøkken-tilbud. Responsen fra lokalbefolkningen lot ikke vente på seg, og jentene er utrolig takknemlige for støtten de fikk i denne perioden. De oppfattet at lokalbefolkningen virkelig ønsket at de skulle lykkes med satsingen.

Service

Vi sakser fra en anmeldelse av stasjonen på Google maps: «I mørket og med en god podcast på, glemte jeg meg i Drammen, og plutselig fant jeg meg langt på avveie. Takket være Google Maps fant jeg riktig vei, og med nesten tom tank, høy puls, og ganske så utslitt, havna jeg på denne Shellstasjonen. Ganske så flau og med behov for litt medfølelse, nevnte jeg dette for hun som stod i kassa. Som møtte meg med et kjempesmil og dro ut et kart så jeg kunne finne ut hvor jeg var i verden. Her fikk jeg gode råd for kjøreturen videre og, kunne kjøre videre mye lettere til sinns enn jeg var da jeg stoppa». Denne historien forteller litt om hjelpsomheten du møter på stasjonen, og som er jentenes varemerke.

Mer enn gatekjøkken

Jentene har også tatt mål av seg å kunne bistå med biltekniske spørsmål, og lagerfører ulike reservedeler, oljer etc. for å kunne hjelpe bilister i nød. Enkelte (både kvinner og menn) kan fortsatt være litt fordomsfulle i møte med kvinnelig bilkompetanse, men jentene har funnet effektive teknikker for å omgå den slags. Om de er usikre, er uansett forrige eier (Rolf Sending) kun en telefonsamtale unna for å kunne bistå med råd og kunnskap.
Vi er glade for at det blomstrer nede i dalen, og vi tror at det vil også alle som besøker Skrim ha glede av. Vi oppfordrer alle brukere av fjellet om å støtte opp om det lokale næringslivet nede i dalen.

Hostvedtburger

Helt til slutt må vi nevne jentenes anbefaling, nemlig Hostvedtburgeren. Her er alt skrudd opp ett hakk fra ordinær gatekjøkken-mat. Burgeren har høykvalitetskjøtt, og mer av alt!

skrimfoot