Nyheter

Skinnsømkurs

Skinnsømkurs

Har du lyst til å lære og sy skinnfell? Voggeteppe, vognteppe, lun hyttepryd – mange begreper kan brukes. Man tager mykt, norskprodusert skinn, fortrinnsvis av pelssau, og klipper og syr til et firkantet teppe eller fell. Dette er håndsøm og flott tradisjonshåndverk. Fellen kantes med brudekant. På baksiden kan det trykkes mønstre med sjablonger.
Fredag/lørdag i uke 10, dvs. 11.-12. mars inviterer Finnerud Gård til kurs i dette tradisjonsrike håndverket. Vi får besøk av erfaren kursholder, Tone Jonli Holm fra Kvelde, som vil lære bort kunsten. Se egen epost og info på VisitSkrim eller kom og prat med oss i vinterbutikken i Skrimkiosken! Der har vi utstilt en prøve på hva du kan lære på dette kurset.

Kurset passer for både menn og kvinner og vil gå over 12 timer fredag kveld og lørdag (11.-12. mars). Forkunnskaper ikke nødvendig. Vi skal sy av ett skinn og får lære teknikker og bruk av verktøy. Utstyrsliste sendes ut før kurset.

Kurspris: kr 1500. Begrenset antall.
Deltakerne kan kjøpe skinn som er gode å sy av for mellom 1500 – 3000 kr avhengig av kvalitet. Kursholder er selv saueprodusent.
For mer info og påmelding: Kontakt Ragnhild på tlf./sms 924 71 881.

View the embedded image gallery online at:
https://visitskrim.no/nyheter/231-skinnsomkurs#sigProIdcf0164dbd3

skrimfoot