Nyheter

Glogerfestspillene 2023

Bergstaden Kongsberg, en halvtimes kjøretur fra hytta kan by på mer enn alpinopplevelser i Funkelia. I perioden 25-29 januar åpner muligheten for å unne seg en kortreist kulturopplevelse. Da går nemlig Glogerfestspillene av stabelen i Kongsberg og omegn. Glogerfestspillene er en ukes festspill til ære for orgelet – og spesielt det snart 300 år gamle glogerorgelet i Kongsberg kirke.

Glogerorgelet er dronningen av alle instrumenter, og hjertet i festspillene. Glogerorgelet er Nordens største barokkinstrument, og det er kun i Kongsberg at så mange originale orgeldeler har blitt tatt vare på. Her kan du i korte trekk se hva orgelet har vært igjennom i løpet av sin lange historie.
Kongsberg kirke fra 1761 er i seg selv en stor opplevelse, og vel verdt et besøk. Kirken er stor i Norsk sammenheng med mer enn 2000 sitteplasser. Innvending råder overdådig barokk og rokokko stil, i motsetning til et strengt ytre. Vestfold er vakkert representert i kirken med marmordøpefont fra Kommersøya og klokkespill fra Barkåker.

Festspilluka 2023: 25.-29. januar.

I festspilluka er det mange muligheter for vakre, sterke og noen overraskende opplevelser i Skrims naboby. Ikke bare musikk, men med musikk til alt. I år er festspilltemaet «Forrykt» og den røde tråden «Galskap fra A til Å». Sjekk programmet for full oversikt.
Legg også merke til en helt spesiell mulighet til å tre innenfor i Norges første tekniske høyskole, Bergseminaret fra år 1757 - et av de eldste tekniske læreseter i verden! For anledningen omskapt til «Sansehuset» i samarbeid med kulturskolen.
De minste får også et tilbud i form av MiniGloger lørdag 28. januar, hvor barna kan velge og vrake i tilbud!
Fredag 27. byr på en enda mer kortreist opplevelse i form av en stor orgelkonsert i Efteløt kirke. Kirkens nye orgel – bygget av Ryde og Berg i Østfold - ble innviet i fjor. Omtalen lover et konsertprogram av fyrrig spansk galskap, fra det vakreste til det mest berusende. Og Efteløt kirke danner en ærverdig ramme om konserten, der de eldste delene er fra 1100-tallet og historien er både lang og broket.
Mer om konserten og billetter.

skrimfoot