Nyheter

Spennende kurs, kunnskap for vår tid

Flettede kurver

Finnerud Gård tilbyr kurs i kurvfletting helgen 4.-5.mars.
Kurset passer for alle, både menn og kvinner, unge som eldre. Kurver kan komme i mange fasonger og kan brukes til så mangt. Om du er fastboende eller ferierende i hus, hytte eller vogn så er du veldig velkommen til denne opplevelsen. Vi har vært så heldige å få en avtale med kurvmaker Kristine Hognerud Træland om å holde kurs her hos oss!

Om kursholderen
Kristine bor på en gård i Kvelde, hvor hun fletter kurver for salg, dyrker pil og underviser i kurvfletting. Se hennes hjemmeside for mer informasjon.

«Å investere i håndverk, enten det er i ferdige produkter eller i kunnskapen om selv å bruke hendene, er å åpne øynene for hvor ting kommer fra og hvilken innsats som er lagt inn i prosessen. Det vil vise at alternativer til det masseproduserte finnes. Alternativer som ikke bare er bærekraftige, men hvor selve erfaringen av å skape kan gi mening og forankring», forklarer Kristine.
Du kan lese mer om hennes filosofi bak arbeidet her.

Om kurset

Kristine forteller at «på dette kurset lærer du å flette en kurv. Vi vil gå gjennom en av de mest klassiske fremgangsmetoder for runde kurver og materialet vi bruker på kurset er pil. Du velger selv størrelsen på kurven, bruksområde og om kurven skal ha hank eller håndtak»
Kurset holdes i det gamle, hyggelige gårdshuset i Finnerud og går over 14 timer på lørdag/søndag. Oppstart kl. 10 lørdag 4.mars.
Kurspris: kr 750 + materialer (ca. kr 2-300)
Forhåndskunnskaper eller verktøy ikke nødvendig – alt fås på kurset.
Kaffe/te og forfriskninger serveres underveis i kurset. Bare ta med egen matpakke til lunsj (så får du akkurat det du vil).
Det er begrenset plass på kurset, så skynd deg å ta kontakt på tlf. 92471881 eller epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..

Ta gjerne kontakt om du har spørsmål knyttet til kurset

Velkommen til et nytt, koselig kurs!

Hilsen Ragnhild og Tore, Finnerud Gård

PS: Det kommer flere kurs-tilbud utover i 2023! «Fotokurs for alle» 5.-6.mai, «Bygge naturleikeplass-kurs» 10.juni og «Fotokurs – avansert» i august/sept. For å nevne noen Skrim-godbiter å glede seg til!

skrimfoot