Nyheter

Spikkekurs 2023

Tekst over trestruktur

Gleden over å skape og følelsen av å mestre, få ting til - Bli med på spikkekurs i høstferien! OBS: FULLTEGNET!

Det blir spikkekurs for barn og unge lørdag 7.oktober fra kl. 11.00 til ca. kl. 15.00. Fra 8 år og oppover.
Sted: Naturlekeplassen på Skrim (ved hovedparkeringen, vis a vis Skrim Camping)

Påmelding i er stengt!. NB! Det er begrenset antall plasser på kurset.
Pris kr 200,- pr deltaker som betales ved påmelding. Vipps til #759696. Merk med navn på deltaker.

For spørsmål ta kontakt på tlf. 92 47 18 81 eller 90 80 11 50 eller snakk med oss i Skrimkiosken.

Vi har vært så heldige å få Audun Refsahl som instruktør for spikkekurset i høst.
Audun har spikket, formet og drevet med skapende sysler helt siden guttedagene og har nå i mange år interessert seg for historisk håndverk fra vikingtid og middelalder. Han er også glad i å reparere og restaurere gamle økser og annet verktøy og er en erfaren veileder i spikkekunsten.

Om spikkekurset forteller Audun: «Jeg er opptatt av at mine elever skal få en mestringsfølelse, at de skal oppleve og få forståelse av prosessen rundt å skape noe selv, og forhåpentligvis lære hvordan dette kan overføres til andre ting. Jeg tenker også at den eneste måten vi kan oppnå en bærekraftig fremtid er ved at vi kan reparere ting, og at vi streber etter å være handlekraftige individer som kan fikse ting sjøl, og ikke være avhengige av å kjøpe alt mulig rart fra andre. Om jeg kan gi deltagerne én ting, så er det følelsen av å få til.»

Sikkerhet og riktig bruk av verktøy er viktig for gode spikkere. Vi starter derfor med et lite sikkerhetskurs som introduksjon til spikkegleden.
Instruktøren har med verktøy til alle og ideer til hva man kan spikke, og sammen ser vi på hvilke spikkeemner som kan finnes inne i et tre, av bjørk, osp, or eller selje.

Spikkekurset foregår utendørs og spikking tar tid. Husk derfor å kle deg varmt og vindtett og ta gjerne med sitteunderlag. Nistemat og drikke er også både koselig og viktig.

Velkommen i Skrim-spikkegjengen lørdag 7.oktober!

skrimfoot