Nyheter

Mektige musikkopplevelser - Glogerfestspillene 2024

Glogerorgelet i Kongsberg kirke

Glogerfestspillene er en unik musikkfestival i Skrims nære nabolag. Festspillene fokuserer på orgelet som instrument, men er også bygget ut med ulike andre konserter og arrangementer.
I 2024 arrangeres festspillene i perioden 24.-28. januar. Det er med andre ord tid for å kikke på programmet og i kalenderen – og sikre seg billetter der det er mulig.

Åpningsarrangementet denne gang markerer samtidig starten på feiringen av Kongsbergs 400-årige byhistorie! Det ønskes velkommen til en spennende utendørs åpningsseremoni på Kirketorget onsdag 24.januar kl. 18.00, der noen av landets fremste kunstnere innen regi, lyd-, lys- og videodesign har samarbeidet for å skape en spektakulær opplevelse for publikum.

Selvfølgelig er det glogerorgelet (se bildet) og Kongsberg kirke som er et «must» under festivalen. Begge deler unike skatter en bør unne seg å oppleve.
For Skrimfolket kan det være verdt å merke seg nær-arrangementene i Efteløt kirke. Også denne kirken, opprinnelig fra 1100-tallet, er en kulturopplevelse i seg selv. Og med det nye orgelet, bygget av Ryde & Berg Orgelbyggeri og innviet i 2022, er konsertopplevelsen komplett.
Torsdag 25.januar kl. 8.30 er det mulig å starte dagen med en orgelhalvtime og søndag 28. kl. 15.00 byr deltakerne på årets Young Artist Gloger Academy (YAGA) inn til konsert, begge deler i Efteløt.

Lørdag 27. kl. 12.00 er det MiniGloger på Kongsberg - Glogerfestspillenes festival for barna.
Se ellers programmet for oversikt over alle godbitene under Glogerfestspillene 2024.

gloger staaende

skrimfoot