Fiske

Fiske på Skrim

Kart over fiskevann på Skrim

Nyhet!

Fiskekort kan nå betales med VIPS! Benytt VIPS-kode: 115833 Se priser lenger ned.

Omholtfjell Fiskelag står for drift og vedlikehold av alle fiskevannene på Skrim, og sørger for at vann blir kalket og fisk blir satt ut. Dette er nødvendig da de fleste vann har for lav pH-verdi til at fisk vil trives. Det er bare noen få vann som har naturlig gyting, og som selv kan sørge for naturlig forynging. Det blir derfor hvert år satt ut fisk for fortsatt å kunne tilby et godt tilbud til de som ønsker å fiske, og til turgåere som synes det er flott å se fisken vaker i de mange flotte vannene på Skrim. Ørreten dominerer som fiskeslag i alle vannene og det er kun et fåtall vann som har annen fisk enn ørret. Det er mange som kombinerer flere interesser i de innbydende omgivelsene rundt vannene på Skrim med en flott gåtur, bading, fiske og overnatting. Av fiskeredskaper går det mest i mark og spinner, men flue og sluk brukes også en del. Det er du som bestemmer, og ofte må man prøve flere ulike alternativer for å lokke frem de største ruggene. Mange av vannene har flott fisk opp mot 500g, men også større fisk er mulig å få hvis man er heldig. Noen vann egner seg for bruk av kano men det er verdt å merke seg at fiske fra kano er forbudt. Det er heller ikke lov å oppbevare/ lagre kano ved vann.  
Fiskekort

kan kjøpes i våre kasser ved Skrimveien og Digerhaugveien, eller ved hjelp av VIPS. Ved bruk av VIPS, benutt VIPS-kode: 115833 Priser: Kr 50- døgnkort, Kr 300.- sesongkort.

fiskevann skrim

Hesteskoen

Hesteskoen er et vann med gode fiskemuligheter og egner seg godt for fiske med flue både for nybegynnere og erfarne fluekastere. Her er det mulig å få fin ørret på opp mot 500g

Vesle Stølevann
Veien opp til Vesle Stølevann er nå bommet, pga. problemer med forsøpling og støy i området. Fiskebestanden består av både ørret og sik. Vannet egner seg på grunn av sin relativt enkle tilgjengelighet godt for barnefamilier, og har gode bademuligheter i tillegg til fine fiskeplasser. På østsiden av vannet går det en traktorvei som også gjør vandring langs vannet til en fin opplevelse for både store og små.
Denne traktorveien går helt frem til Store Stølevann og Ivarsbu som er et annet fint turmål.

Store Stølevann
Store Støle går for å være en av de bedre fiskevannene på Skrim med både ørret og sik som biter på kroken. Ørret her kan bli over kiloen, og gir seg ikke uten en real kamp. Dette er et stort vann hvor man med relativt enkle grep kan benytte kano. Med Kano kan du komme inn til øyene som ligger og venter på besøk. Dette er en flotte øyer som innbyr til privatliv, bading , fiske og ikke minst overnatting. Den enkleste måten å få kano til Store Stølevann er å parkere ved Ivarsbu parkeirng, og bruke tralle fra p-plass og ned til Vesle Stølevann. Etter å ha padlet over Vesle Stølevann kan man dra kanoen ca 100m over til Store Stølevann. Med kano i dette vannet kan du ta deg til fiskeplasser man ellers ikke kan nå til fots og kanskje er det der den store ruggen ligger på lur. Kjentfolk på Skrim mener i alle fall det.

Store Kongstjern
Store Kongstjern er relativt utilgjengelig, men belønningen er gode fiskemuligheter. Fluefiskere har lagt sin elsk på vannet, og ryktene forteller om fisk rett i underkant av kiloen tatt på flue. På grunn av sin utilgjengelighet er dette kanskje et av de bedre vannene å oppsøke om man søker ro, fred og fullt fokus på fisket.

Grisetjern / Setervann
Dette er et mindre vann med mye småørret. Vannet ansees av de lokale som et middels bra fiskevann. Småørretten ryktes imidlertid å være bitevillig. Det er noe vegetert rundt tjernet, og enklest å komme til fra øst.

Pedervann
Pedervann er i likhet med Setervann et lite vann med mye småørret og ansees som et middels bra fiskevann. Tjernet er omkranset av ganske tett vegetasjon, og har en bratt fjellside på vestsiden. Bitevillig småørret gjør imidlertid vannet verdt et besøk.

Fiskelausen
Fiskelausen har et navn som bedrar, kanskje noen ville ha vannet for seg selv? Her er det mulig å få fin ørret, og vannet har blitt en favoritt blant fluefiskere. Vannet har i tillegg en flott badeplass perfekt for varme sommerdager.

Øyangen
Øyangen ansees som et meget bra fiskevann med enkel adkomst til fots. Dette vannet har mange gode fiskeplasser og flotte teltplasser for de som ønsker å dra på overnattingstur. Ørreten her kan bli offisielt bli opp mot 650gram, men det ryktes om fisk helt opp mot kiloen.

Fjellsetervann
Fjellsetervann har en flott og lang odde som er velegnet både til fiske og bading. Her er det godt fiske, og ørreten veier opp mot 500g. Det er mange fine teltplasser rundt vannet som gjør dette til et perfekt turmål både for fiskere og turgåere på overnattingstur.

Krokvann
Krokvann er et av de største fiskevannene på Skrim, og kan by på ørret som veier over kiloen. Det er plenty med fine fiskeplasser og mange flotte teltplasser, spesielt på vestsiden av vannet.
Dette er et veldig godt fiskevann, og det er sjelden noen går skuffet hjem etter en tur til Krokvann.

Fantevann
Fantevann ligger like ved Krokvann og er også et bra fiskevann der ørreten kan bli stor og fin.
Det er imidlertid mye tett vegetasjon rundt vannet så det er ikke like enkelt å finne en god fiskeplass. De som finner veien belønnes som oftest med god fiskelykke.

Taraldsvann/Vesle Svarttjern
Taraldvann er et bra vann som kan by på mange fine fiskeopplevelser. Vannet er relativt lite besøkt, og er derfor et perfekt turmål for de som søker ro, fred og genuine naturopplevelser.

Svarttjern
Svarttjern er et meget bra fiskevann og har flere gode fiskeplasser og leirplasser. Svarttjern har også en hemmelighet, nemlig en helt egen liten skjult sandstrand som er perfekt for bading. Ørreten er bitevillig og kan også bli stor. De vanligste størrelsene er som regel i området 300- 400g.

Stulstjern
Stulstjern er først og fremst et lett tilgjengelig fiskevann, rett sør for Omholtseter. Her finner du mye småørret, og er et middels bra fiskevann. Det er derimot velegnet for småbarnsfamilier da bilveien (bommet) langs hele ene siden av vannet gjør det svært enkelt å ta seg frem til fiskeplassene.

Nordre Støvletjern
Nordre Støvletjern er et lite vann som ligger i hyttebyen nord og er en yndet badeplass for mange av hytteeierne på Skrim. Det er ikke så mye ørret her og de er i tillegg ganske små men for barnefamilier er det absolutt mulig å få tent fiske interessen for de små og da gjerne kombinert med litt bading og moro i vann.

Sløgedalstjern
Sløgedalstjern ligger litt utenfor allfarvei og normalt sti-nett. Det er et middels bra fiskevann med mye småørret. Om du søker fjellets ro, og ikke er redd for å gå litt, vil du bli belønnet rikelig.

Blekktjern
Blekktjern er ikke å anbefale, her er det få fiskeplasser og ørretene er få og små.

Maurlivann
Det er et bra fiskevann, men uten de store ruggene. Om du ønsker å kombinere en god gåtur utenfor allfarvei er dette et fint alternativ.

Omholtvann
Omholtvann er det eneste vannet som i tillegg til ørreten også byr på muligheten for abbor/trytefiske. Her er ikke uvanlig å få ørret på rundt 350-450g og i tillegg er det mye abbor / tryte som er tidvis særdeles bitevillig. Vannet har noen fine fiskeplasser/ teltplasser men også noen fiskeplasser som er lite tilgjengelig på grunn av terrenget. Ryktene forteller at disse kan være vel verdt å streve seg frem til. Det er bommet bilvei helt frem til vannet som gjør at flere kombinerer en fisketur med en flott sykkeltur i området.

Igletjern
Igletjern er ikke et fiskevann for entusiaster. Beliggenheten i hyttebyen sør samt noe ørret i kategorien småfisk, har ført til hyppig bruk av småbarnsfamilier, kanskje i håp om å få en liten fisk som kan være starten på en fiskeinteresse.

Flott video fra Villmarkslivet.com om fisket på Skrim

skrimfoot