Sykkelturer grusvei

Grussykling på Skrim

Symboler grussykling Skrim

Grussyklingen på Skrim er virkelig verdt å utforske, noe vi har avdekket i prosessen med å utforske mulighetene i området. Grussyklingen har den fordelen at den krever lite av deg i form av tekniske ferdigheter, det er lite trafikk på skogsbilveiene i området, og det er mange tilgjengelige mil med utgangspunkt fra Skrim. At grussykling eller «Gravel» er en trend for øyeblikket bryr vi oss ikke så mye om, men registrerer at Skrim passer som hånd i hanske til denne trenden. Vi mener at syklingen på grusveiene i området holder høy klasse, og representerer gode muligheter for eventyr og opplevelser. I første omgang tar vi sikte på å presentere ti turer i ulike vanskelighetsgrader, men det vil også være mulig å kombinere de ulike alternativene. For å gjøre det enklere for deg å planlegge din egen tur har vi laget et kart basert på vår research i området. Vår oppfordring til deg er: Finn deg en tur som passer for deg, eller plalegg ditt eget eventyr, og kom deg ut!

Grussykling, vår definisjon

Grusvei, kjerrevei, skogsbilvei eller traktorvei, vi har valgt å samle alle disse begrepene i det vi definerer som grussykling. Det vil i praksis si at du vil møte ulike former for underlag i turene vi presenterer. Mange har kalt Birkebeinerrittet et terrengsykkelritt, men en mer presis beskrivelse er nok grusritt. Det samme gjelder grussyklingen på Skrim, hvor enkelte passasjer på kjerreveier vil av noen kunne karakteriseres som terrengsykling. Det er også verdt å merke seg at skogsbilveiene i området er relativt lite benyttet, slik at underlaget enkelte steder kan oppleves som litt løst. Du bør være spesielt oppmerksom på veiskulderen hvor det kan være en risiko for «sporing» i løse masser. Om du holder deg i hjulsporene etter bilene vil det stort sett være fast nok for sykkelen din. Alle turene er sjekket ut med relativt smale dekk (33mm), så om du sykler på en terrengsykkel vil dette by på færre utfordringer. Du må passere en rekke bommer i området, og det kan være lurt å være oppmerksom. Det har skjedd alvorlige ulykker ved at folk har syklet i høy hastighet inn i bommer, så sørg for å unngå å bli en del av den statistikken.

Sykkeltyper

I dette terrenget kan du bruke et bredt utvalg av sykler. Mange vil ha tilgang til en terrengsykkel som bør fungere fint, men typiske hybridsykler bør også fungere greit i de fleste tilfeller. Dedikerte grussykler fungerer selvfølgelig fint, og er ganske så trendy om dagen, det samme gjelder sykkelkross sykler. El-sykkel fungerer selvsagt også, bare pass på at du har batterier som er ladet og rekker til den runden du har sett deg ut.

Bikepacking

Noen av turene vi beskriver kan egne seg som flerdagers turer med overnatting. Vi kommer tilbake med beskrivelser for dette.

Turene

Her finner du turene på grusveier

God tur!

promo webshop lrg

skrimfoot