Sykkelturer landevei

Svarstad-runden

På Liveien retning Svarstad
 
  landevei gul48km ca 900 høydemeter

Et av de enklere alternativene med utgangspunkt fra Skrim er å sykle ned fra fjellet til Passebekk, og videre til Hvittingfoss. I skrivende stund er asfalten av svært variabel kvalitet, så vær forsiktig på veien ned. Veien nede i dalen er svingete, kupert og har lite trafikk. Vi følger lågen sydover, og i sesongen vil du kunne observere mange ivrige laksefiskere.

Fremme i Svarstad er det muligheter for en rast om man ønsker det før kursen settes oppover mot fjellet igjen. Det eksisterer to alternativer fra Svarstad, ruta vår følger den mest traffikerte, men det kan være like fint å følge Liveien oppover (se bilde). De samles uansett igjen et stykke på vei oppover. Til slutt venter desserten, bakken fra bommen og opp til fjellet. Bakken er 1,8km lang, og tar deg 183 høydemeter opp med en gjennomsnittlig stigningsgrad på 10%.

Landeveissykling blir sannsynligvis ikke bedre enn bakveiene i Lågendalen, og det samme gjelder for veien opp til Skrim fra Svarstad. Runden kan selvsagt kjøres i motsatt retning, og da blir den mer krevende fordi du får hele den bratte bakken fra Passebekk og opp til fjellet. Dette er en sammenhengende stigning på 484 høydemeter fordelt på drøyt 6km, noe som gir en gjennomsnittlig stigningsgrad på 8% (Nyttig info hvis du ønsker å skryte litt).

Profil svarstadrunden

Høydeprofilen på Svarstad-runden

Last ned GPX-fil for bruk i din sykkelcomputer.

Svarstad-runden på Strava: https://www.strava.com/routes/24566484

promo webshop lrg

skrimfoot