Sykkelturer landevei

Bygdevisitten

Bygdevisitten
 
landevei gul33km 650 høydemeter

Dette er den enkleste landeveisturen med utgangspunkt fra Skrim. Slipp deg bare ned fra Skrim syd, og ta til høyre etter bommen. Følg deretter svingete, bølgende og lite trafikkerte bygdeveier i retning Svarstad. Underlaget er tidvis noe rufsete, så følg med. Etter litt over en mil deler veien seg i to, hold da til venstre på Liveien i landlige omgivelser.

Når dalbunnen nærmer seg tar veien en brå sving mot høyre, og deretter over en elv på en smal bru (pass på for møtende trafikk). Straks etterpå kommer du til et veikryss, hvor vi vender snuta til høyre, og opp mot fjellet igjen (eller du kan fortsette noen små kilometer til Svarstad om du ønsker å proviantere). Oppover langs Krokenveien er omgivelsene fortsatt typisk norsk bygdelandskap, og veien svinger og bølger seg oppover uten at stigningsgraden er særlig sjenerende. Faktisk er denne veien opp til Skrim en av de snilleste stigningene frem til du når bommen. Derfra og opp er det utfordrende, men heldigvis ikke så lenge. Bakken er nemlig 1,8km lang, og tar deg 183 høydemeter opp med en gjennomsnittlig stigningsgrad på 10%.

Disse drøye tre milene holder uten unntak svært høy kvalitet med flott utsikt, og nydelige omgivelser, samt liten biltrafikk. Du burde unne deg selv denne lille godbiten!

Profil bygdevisitten

Høydeprofil for Bygdevisitten

Her er link til GPX-fil som du kan benytte for navigasjon med din sykkelcomputer.

Her finner du ruta på Strava

promo webshop lrg

skrimfoot